Actualitate Recomandări

Patru procurori din Bistriţa-Năsăud cer să plece din judeţ. Unde vor să meargă

Trei procurori de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bistriţa şi unul de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Beclean vor să plece din judeţ, ei cerând secţiei de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) să le aprobe transferul în alt judeţ.

Este vorba de Gabriela Antohi, Adriana Natalia Munteanu şi Adrian Bălineanu de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bistriţa, respectiv de Delia Ştefana Moldovan de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Beclean. Toţi au cerut să fie transferaţi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca.


Secţia de procurori a CSM, care se reuneşte marţi în şedinţă, a primit şi o cerere de transfer în judeţul Bistriţa-Năsăud. Procurorul Cristian Lucian Oltean de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Lieşti, în prezent transferat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Bujor, vrea să vină fie la Bistriţa, fie la Năsăud.

În statele de funcţii ale parchetelor din circumscripţia de activitate a Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud sunt prevăzute în total 63 de posturi, din care: 25 posturi de procuror – şapte sunt funcţii de conducere – , 27 posturi pentru personalul auxiliar de specialitate, 6 posturi de funcţionari publici (din care 3 specialişti antifraudă) şi 5 posturi de personal contractual.

Din totalul de 25 posturi de procuror – din care 10 sunt prevăzute la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud, 8 la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bistriţa, 4 la Parchetul de pe lângă Judecătoria Năsăud şi 3 la Parchetul de pe lângă Judecătoria Beclean – în cea mai mare parte a anului 2017 au fost ocupate în medie 18 (8 la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud, 7 la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bistriţa, 2 la Parchetul de pe lângă Judecătoria Năsăud şi 1 la Parchetul de pe lângă Judecătoria Beclean) lucrându-se astfel cu un deficit de procurori de 28%, acest deficit fiind în creştere cu 8% faţă de anul anterior.

La începutul lui 2018, era ocupate 9 posturi de procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud, 7 la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bistriţa, 2 la Parchetul de pe lângă Judecătoria Năsăud şi 1 la Parchetul de pe lângă Judecătoria Beclean, unde nu funcţionează în mod efectiv, din 4 decembrie 2017, niciun procuror (singurul procuror rămas la acest parchet aflându-se în concediu pentru îngrijirea copilului până în august 2018) deficitul de procurori rămânând în continuare de 28%.

„Vom depune diligenţele necesare şi vom propune ca funcţiile de execuţie vacante de la Parchetele de pe lângă Judecătoriile Năsăud şi Beclean să se regăsească pe lista posturilor scoase la concursurile organizate de Consiliul Superior al Magistraturii în 2018, în temeiul art. 33 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor”, arăta conducerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud în raportul de activitate pe 2017.

În privinţa celorlalte categorii de personal, din totalul de 38 de funcţii, la finele anului 2017 au rămas neocupate 5 posturi: 2 de grefier – la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bistriţa şi la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud – 1 post de consilier şi 1 de specialist antifraudă la parchetul de pe lângă tribunal, precum şi postul de îngrijitor la Parchetul de pe lângă Judecătoria Beclean.

7 comentarii

  • Ducă-se învârtindu-se !!! Statul e furat sistematic, corupția e în continuă creștere iar acești procurori se ocupă cu poliția politică (sub patronajul SRI). Unde mai pui că au salarii astronomice și pensii speciale !

  • Stau bisnitarii in decebal zi de zi si nimeni nu e intetesat sa combata acesta bisnita de peste 25 de ani…. astia isi iau si zacusca cu ei sau o lasa la cei care raman???

  • Citesc comenturile si mi dau seama cata prostie este in jur, cata lipsa de informare… da… v ati luat informatiile de la Antena 3 si Romania TV, procurorii si SRI ul sunt de vina ca tara asta merge asa prost. Ii meritati pe Dragnea, Dancila, Nicolicea, Firea si Plesoianu!!!

    • esti pe dinafara total!!! ce legatura are una cu alta??? procurorii impart cumva dreptatea, ei o infaptuiesc??? sunteti paralel cu subiectul. Pot sa plece, ca doar merg la mai bine, urmaresc sa isi dezvolte cariera. Ce n-au voie? ce are TV-ul cu asta?????

    • Pt radu… Ceea ce am scris mai sus era strict cu referire la comentarii iar despre faptul ca pleaca… e normal ca fiecare dintre ei sa isi doreasca sa se intoarca la familie sau pur si simplu sa se mute intr un oras mai frumos sau pe care ei il prefera din diverse motive. Paralel?? Nu cred ca sunt pt ca repet, ma minunam de ce este scris in comenturile de mai sus unde lumea insinua ca nu sunt rezolvate „cazuri” sau „ca se practica justitie politica coordonata prin SRI”, etc., probabil necunoscand modurile de sesizare ale organelor de urmarire penala. Pe langa subiect?? Cu siguranta sunteti dvs. din moment ce va aprindeti in asa hal desi nu sunteti capabil sa intelegeti 5 randuri desi cu siguranta le ati citit de mai multe ori. Lasa ti internetul… probabil il folositi doar in pauzele de publicitate ale canalelor TV pe care le am mentionat mai sus :))

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS