Actualitate

Ansamblul „Păuniţa” din Sîngeorz-Băi a dansat la Ambasada SUA la Bucureşti

Ansamblul "Păuniţa" din Sîngeorz-Băi a fost invitat să participe la Gala Corpul Păcii care s-a ţinut la Ambasada SUA de la Bucureşti. Membrii ansamblului au fost însoţiţi de primarul oraşului Sîngeorz-Băi, Roland Venig. În timpul galei, ei au avut un stand de prezentare şi au arătat frumuseţea portului nostru someşan.

Corpul Păcii în România a sărbătorit cei 22 de ani de cooperare şi colaborare între guvernele român şi american prin intermediul voluntariilor Corpului Păcii şi al angajaţilor săi. Corpul Păcii a adus în România în cei 22 de ani de program peste 1.200 de voluntari care au lucrat în 230 de comunităţi din întreaga ţară.

Gala a fost deschisă prin discursuri susţinute de catre directorul Corpul Păcii în România, Ambasadorul SUA, reprezentantul Guvernului României, directorul regional al Corpului Păcii şi voluntari. Gala a fost urmată de un târg la care a participat şi Ansamblul „Păuniţşa” din Sîngeorz-Băi care au organizat şi un stand de prezentare. Peste 200 de invitaţi au asistat la expoziţii de fotografie ilustrând viaţa şi proiectele voluntarilor în România, la demonstraţii de încondeiere a ouălelor, la o prezentare de costume populare, dansuri şi jocuri interactive. 

Gala a inclus şi un târg interactiv în care s-au prezentat câteva dintre proiectele şi schimburile culturale dintre voluntarii americani şi comunităţiile locale româneşti în care ei au trăit şi şi-au desfăşurat activitatea. 

Corpul Păcii îşi va închide programul din România în luna august 2013.

Sursa foto: Facebook

   

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.