Politică

PDL nu va mai participa la dezbaterile postului Antena 3

În ultimii ani, românii au fost supuşi zilnic unei campanii de manipulare mediatică desfăşurată conştient şi cu maxim cinism de către unele instituţii de presă conduse de către Dan Voiculescu, se arată într-un comunicat al PDL, dat publicităţii marţi.

Între acestea, la loc de frunte s-a situat, de fiecare dată, televiziunea Antena 3. Acest post a depăşit orice fel de normă deontologică, îmbinând elementele de propagandă pentru partidele apropiate patronului cu campanii de dezinformare a publicului şi calomniere a Partidului Democrat Liberal, a reprezentanţilor acestuia în Guvernul României şi în alte instituţii publice. De la înfrăţirea Partidului Conservator cu PNL, iar mai apoi a acestora două cu PSD, Antena 3 a exacerbat, până la cote inacceptabile, manipularea opiniei publice în legătură cu activitatea partidului nostru, deşi un post de televiziune trebuie să manifeste corectitudine şi obiectivitate faţă de toţi actorii politici.

Ultimul episod în care Antena 3, în fapt USL TV, a mediatizat un fals ordinar drept o dezvăluire a postului despre parcursul educaţional al ministrului Funeriu întrece orice limită a decenţei şi suportabilităţii politice. Solidari cu ministrul Funeriu şi considerând că cele mai multe din transmisiunile acestei televiziuni de partid nu reprezintă altceva decât execuţii mediatice sumare, realizate la comanda dlui Dan Voiculescu şi a Uniunii Socialiste PC-PSD-PNL, Partidul Democrat Liberal a luat decizia de a refuza, din acest moment, prezenţa în cadrul studiourilor Antenei 3 a reprezentanţilor săi.

De asemenea, PDL va formula plângeri către Consiliul Naţional al Audiovizualului de fiecare dată când moderatorii acestui post sau invitaţii remuneraţi de către Trustul Intact vor formula aprecieri care nu reflectă realitatea obiectivă şi care se situează în afara normelor care reglementează activitatea în audiovizual. Ne rezervăm, totodată, dreptul de a acţiona în instanţele civile fapte care depăşesc cadrul amintit. Prima plângere pe care o vom formula CNA se referă la mediatizarea grosolanului fals cu privire la diploma de bacalaureat a domnului Daniel Funeriu, cerând sancţiunile maxime cuprinse pentru această încălcare a legii audiovizualului.

Criticarea puterii, chiar dură, dar făcută în limitele decenţei şi ale faptelor este un drept şi, în opinia noastră, chiar o obligaţie a media. România nu trebuie să se întoarcă niciodată la perioada dinainte de 1989 şi cea cuprinsă în intervalul guvernării Adrian Năstase, vremuri în care criticarea puterii era echivalată cu fapte de lezmajestate. Ceea ce face însă în prezent Antena 3 descalifică actul jurnalistic şi cerem o reacţie inclusiv din partea organizaţiilor profesionale şi a ONG-urilor de profil.

Demersul nostru nu este îndreptat împotriva jurnaliştilor corecţi, tehnocraţi, ai Antena 3, faţă de care încercăm un sentiment de înţelegere. Demersul nostru reprezintă un protest deschis faţă de politica editorială a patronatului politic al acestui post politic de televiziune. Antena 3 a încetat de mult să fie o televiziune de ştiri, este de fapt revista televizată România Mare a Uniunii Socialiste (USL). Antena 3 se substituie de fapt activităţii partidelor de opoziţie, acţionând ca un instrument de partid al socialistilor, ca un Departament neoficial de propagandă şi dezinformare politică a Alianţei Socialiste.

Terfelirea imaginii persoanelor şi instituţiilor prin falsuri, aprecieri calomnioase, dezinformări şi trunchierea realităţii nu sunt instrumente cu care PDL operează şi, prin urmare, nu putem să fim părtaşi la comiterea lor, prin prezenţa noastră în studiourile Antenei 3, în fapt studiourile USL TV.

Departamentul de comunicare al Partidului Democrat Liberal

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.