Actualitate Recomandări

Pe ce drumuri naționale se lucrează și care e stadiul pregătirilor pentru iarnă

Șeful Secției Drumuri Naționale Bistrița, Alexandru Slavita, a precizat că în această perioadă se finalizează reparațiile pe DN 17, urmând să fie puse 100 de tone de mixtură asfaltică în Pasul Tihuța. Se lucrează și pe tronsonul Telciu – Dealu Ștefăniței din DN 17 C, 15 km de reciclare, pe ultimii 5 km turnându-se stratul de uzură.

Parazăpezile și marcajele rutiere pentru siguranța circulației, specifice sezonului de iarnă, au fost montate în totalitate, iar o serie de utilaje de deszăpezire au fost alocate în bazele din pasul Tihuța, Rodna și Dealu Ștefăniței, începând cu 1 noiembrie urmând să fie alocate și în bazele de șes.

Aprovizionarea cu sare a ajuns la 18% din totalul prevăzut și continuă, la această dată fiind în stoc 2.200 de tone, din care 800 de tone în Pasul Tihuța.

În ceea ce privește drumurile județene, pentru lucrările de deszăpezire pe cele 5 loturi sunt șapte ofertanți, procedura licitației ajungând la evaluarea tehnică și financiară. Se estimează că până la sfârșitul lunii noiembrie contractele vor fi semnate. Dacă va fi nevoie de intervenții pe drumuri până atunci, așa cum s-a mai procedat, se va recurge la comenzi către operatorii care au prestat aceste servicii în ultimii ani.

1 comentariu

  • Dute și mișcă fundul din birou să vezi ce asfalt au turnat pe dealul Dumitrei, nu dau nume că știți voi, parcă îi aruncat din avion. La intrarea din Năsăud spre REBRISOARA stați cu asfaltul frezat de o bucată de timp. Vă doare la bască, să treacă luna să vină banul. Dati-vă demisia că în rest nimic bun.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS