Politică

Pe cine au preferat locuitorii județului să îi reprezinte în Parlamentul European

Peste 138.000 de locuitori ai județului Bistrița-Năsăud au votat la alegerile europarlamentare la scrutinul din 9 iunie.

Timp Online vă prezintă opțiunile oamenilor din județul nostru:

Alianța Electorală PSD PNL – 79.760 voturi (57,77%)

Alianța AUR – 20.934 voturi (15,16%)

Alianța Dreapta Unită USR-PMP-Forța Dreptei – 8.368 voturi (6,06%)

UDMR – 7.058 voturi (5,11%)

Partidul S.O.S. România – 4.788 voturi (3,46%)

REPER – 3.698 voturi (2,67%)

Nicolae Ștefănuță (independent) – 2.754 voturi (1,99%)

Vlad Gheorghe (independent) – 2.581 voturi (1,86%)

Diaspora Unită – 2.317 voturi (1,67%)

PUSL – 1.477 voturi (1,06%)

Silvestru Șoșoacă – 1.287 voturi (0,93%)

Partidul Patrioților – 882 voturi (0,63%)

PRM – 757 voturi (0,54%)

Paula Pîrvănescu (independent) – 622 voturi (0,45%)

România Socialistă – 405 voturi (0,29%)

Alternativa Dreaptă – 376 voturi (0,27%)

România are 33 de locuri în Parlamentul European. Astfel, conform listelor, la Bruxelles vor merge: Mihai Tudose (PSD), Rareș Bogdan (PNL), Gabriela Firea (PSD), Dan Motreanu (PNL), Claudiu Manda (PSD), Adina Vălean (PNL), Victor Negrescu (PSD), Daniel Buda (PNL), Vasile Dîncu (PSD), Maria Grapini (PSD), Gheorghe Cîrciu (PSD), Siegfried Mureșan (PNL), Dragoș Benea (PSD), Mircea Hava (PNL), Dan Nica (PSD), Gheorghe Falcă (PNL), Ștefan Mușoiu (PSD), Roxana Mînzatu (PSD), Virgil Popescu (PNL), Cristian Terheș (AUR), Claudiu Târziu (AUR), Gheorghe Piperea (AUR), Maria Teodorescu (AUR), Adrian Axinia (AUR), Dimitrie Sturdza (AUR), Dan Barna (USR), Vlad Voiculescu (USR), Eugen Tomac (PMP), Iuliu Winkler (UDMR), Lorant Wincze (UDMR), Diana Șoșoacă Iovanovici (S.O.S. România), Luis Lazarus (S.O.S. România), Nicolae Ștefănuță (independent).

13 comentarii

 • Dacă vă uitați la numărul de europarlamentari de acum 5 ani , și la cel de acum, la PSD-PNL nu e nicio diferență , tot 19 parlamentari
  La UDMR nicio diferență
  AUR și SOS + 7
  USR – 7

  Un sociolog pe care il urmăresc pe YouTube zice ca Serviciile Noastre, le-au tras-o Serviciilor Franceze și Americane.
  Ca omul pus de serviciilor românești să candideze la Sextorul 1 București, i-a tras-o. candidatului pus de serviciile franceze și americane să candideze la sectorul 1 București .

  Mare mizerie mai e și politica asta din România!

  Omul zice că l-au arestat pe Coldea, ca să o compromită pe Kovesi, să nu poată candida la prezidențiale.
  Ca Ciolacu pierde și cu Geoana , și cu Ciucă, pt ca opoziția se va uni împotriva lui Ciolacu în turul 2.
  Ciolacu poate câștiga doar împotriva lui Simion (AUR) pt ca toată România va alege răul cel mai mic și va vota împotriva lui Simion.
  Dar, pt ca Simion să intre în turul 2, (înaintea lui Ciucă) trebuie ca Sosoaca să nu candideze și ea, pt ca ea fură din electoratul lui Simion. Deci, Sosoaca va primi ordin de la unitate să nu candideze.

  Mare mizerie e si politica asta!

  SOS este partidul serviciilor străine care doresc slăbirea euroscepticistilor (AUR) .Si i-a reușit, AUR a pierdut 5 %, altfel acum aveau 20%.

  7
  11
 • Pai cum frate, de la ecologisti nimeni? Parca se lauda Balan ca sunt cel mai numeros grup parlamentar si cand colo nimic?
  Defapt ce sa te mai mire situatia cand Balan a vrut sa faca contestaie ca a primit un vot la renumarare cand inainte cu o zi avea zero voturi.
  Asta e valoarea, ZERO!

  19
  5
  • Toaleta ecologică smart din Eminescu ar trebui sa poarte numele Bălan.O placuță din cupru ,ca firele de la telefoane sa fie montată acolo.Eventual ,un tablou.Ciobănică ar putea să facă demersuri in consiliul local pentru binefăcatorul lui.

   7
   3
 • Oare nici directorul adjunct ecologist de la servicii publice,ăla foarte bine pregătit ,cu concursul câstigat de unu’ singur nu l-a votat pe Bălan?

  5
  2
  • Directorul o fi votat cu cel care l-a pus în funcție, adică cu Turc.

   5
   2
 • ultimii trei comentaci de stanga au un loc bun de pupat dintr-o particica ce tine tot de Balan.
  Spor la pupat narozilor !
  Balan sa va stea in gat !
  Tetcu sa va ramana pe limba toata viata !
  Despre Ciobanica normal ca nu are rost sa povestim, aici a fost gresala domnului Balan dar il iertam .

  5
  4
 • Totusi ecologistii au reusit sa aduca la comune 7 consilieri iar Balan a primit 903 voturi de la bistriteni mai mult cu 200 decat Toniuc si taranistii lui .
  Deci nu mai puteti spune niciodata ca nici familia nu il mai voteaza.
  De o buna bucata de timp pe acest online sunt prezente trompetele rosi prin comentacii de serviciu retardati functionali.

  1
  5
 • Bine Bălane…tu te lauzi singur sub nick uri diferite.Purceaua a sărit din coteț direct pe tabloul lui Stalin din sufrageria ta.Adica ai inceput sub diferite nume sa ataci pnl ul (ecologistul-verde ,sică-vasilică) .Ăstia actualii ,te-au dus cu vorba si kanci autorizatie .Pâna in 27 septembrie trebuie sa se salveze pe ei nu mai au timp de tine .Judecatoria nu a dat motivarea la sentinta aia beton.No acuma va trebui sa faci petitii semnate ,,votant anti psd.O sa fie analizate si rezolvate corespunzator.903 voturi au luat ecologistii in tot judetul din vreo 160.000 de voturi .Voturile alea ai fost luate de vreo 3-4 persoane care au fost alesi consilieri prin comune E vorba si acolo de niste aliante electorale pe interes că numa de ecologiisme îidoare capul pe oamenii de la țară la care ecologismele le au distrus gospodarii,culturi si ferme de animale.Si mai ia incă una…cu alea 10 voturi care le ai avut in oras Turc iesea primar.

  4
  2
 • Autorizatia a fost rezolvata in INSTANTA bre Kolonelu si nu eu nu am tras in jos pe nimeni candidand la CL si CJ.
  Opreste-te cu povestea autorizatiei ca e un aspect treut care nu mai aduce nimic nou ca am castigat tot ce era de castigat in Instanta inclusiv daune si cheltuieli de judecata.
  Am fost si sunt recunoscut proprietar cu acte-n regula.
  Gata, s-o gatat !Schimba subiectul, cauta alte magarii sa te poti semna si tu degeaba pe acest online. Intre mine ca securist si tine ca si kolonel calcat de tancuri nu stiu zau cine-i mai mare comunist si securist ?

  3
  3
  • Cand esti pupincurist si inhalezi besini trebuie sa plantezi copaci ca sa te lauzi ca ai creat aer curat.

   Culmea este ca si copacii produc dioxid de carbon.

   4
   1
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.