Politică

BEC lasă la mâna BEJ decizia de renumărare a voturilor în Bistrița

Biroul Electoral Central a publicat joi, la prânz, o hotărâre prin care este respinsă cererea PNL de anulare a alegerilor pentru funcția de primar al municipiului Bistrița pe motiv de fraudă, iar cererea de renumărare a voturilor a fost transmisă pentru soluționare către Biroul Electoral Județean Bistrița-Năsăud.

Hotărârea Biroului Electoral Central:

Prin hotărâri din 11 iunie și 12 iunie, BEJ Bistrița-Năsăud (având componența de mai jos) a hotărât respingerea contestațiilor PNL prin care se solicita renumărarea voturilor.

 • Președinte: Judecător BOȚU MUGUREL-ARIN
 • Locțiitor: Judecător VÎNTU ANA-MARIA
 • Reprezentant AEP: PARTENE VALERICA
 • Reprezentanți partide politice:
 • Partidul Social Democrat – Vultur Ioan-Dorin
 • Partidul Național Liberal – Moldovan Cristina-Maria
 • Partidul Uniunea Salvați România – Vintilă Alexandru
 • Partidul Alianța Unirea Românilor – Nan Silviu
 • Uniunea Democrată Maghiară din România – Szabo Margit-Dalma
 • Grupul Parlamentar al Minorităților Naționale din Camera Deputaților – Lombrea Dacian
 • Partidul Mișcarea Populară – Grindean Oana-Miruna
 • Partidul Pro România – Coman Iuliu-Ciprian
 • Partidul Ecologist Român – Rus Dana-Olimpia
 • Reînnoim Proiectul European al României (abreviat REPER) – Caia Elena Teodora
 • Partidul Național Țărănesc Maniu-Mihalache – Grapini Dumitru
 • Partidul Umanist Social Liberal – Macarie Remus

Totodată, Biroul Electoral Municipal Bistrița a respins în 12 iunie contestația PNL.

Rezultatele votului pentru Primăria Bistrița pe site-ul AEP: Gabriel Lazany (PSD) – 44,04% (15.497 voturi), Ioan Turc (PNL) – 44,02% (15.489 voturi), Rodica Dobraniș (AUR) – 5,30% (1.867 voturi), Călin Stan (Alianța Dreapta Unită USR-PMP-Forța Dreptei) – 4,46% (1.572 voturi), Alexandru Toniuc (PNȚMM) – 2,16% (761 voturi).

34 comentarii

 • Dupa cate-mi amintesc Biroul Electoral Judetean a „solutionat” o data . Nu inteleg de ce mai trebuie inca o data. Da daca trebe , trebe… Nu-i graba nici stres.

  25
  17
  • Nu a solutionat! A respins renumararea pe motiv ca nu au fost facute contestatii la nivelul birourilor sectiilor de votare (BSV). Au fost facute insa la nivelul BEM care avea atributii de verificare a activitatii BSV. BEM-ul a vrut sa renumere insa a fost oprit de BEJ si acum BEC-ul a dat BEJ-ul cu capul de masa si i-a zis sa verifice. Interesant!

   23
   13
  • La Năvodari inițial a câștigat primarul PSD la 1 vot. S-au renumarat voturile de 6 ori. Și ghici ce domnule Leo? S-a dovedit că a câștigat primarul PNL la 1 vot. Acolo BEJ a respectat cetățenii. Au fost secții in București în care s-a votat Reper de către familii întregi și au constatat pe procesele verbale că Reper avea zero voturi la sectile respective.S-a furat la greu în toată țara. Democrația a apus in Romania.

   36
   15
  • Circu va continua pânã pe 17 septembrie. Se bat pe ciolan 2 personaje care au terminat facultății slăbuțe şi astfel fără să prindă un post la stat sunt nimea în drum. La aceste alege au fost varză , fiecare dintre cei doi având o mare parte din proiecte neagreate de bistrițeni .

   14
   5
 • Da la Ana, la Caiafa…toți o dau cotită. Păi dacă BEC, în materie de alegeri și soluționarea contestațiilor este forumul suprem și dă o Hotărâre definitivă prin care respinge ca neîntemeiată contestația PNL, la fel ca și BEM, atunci de ce mai aruncă pisica în curtea celor de la BEJ? Curat, murdar coane Fănică cum ar zice nenea Iancu…Așa cum au propus și alții, nu-i modru decât a face cu rândul. Un an primar Lazany și stă Turc, următorul an stă Turc și-i primar Lazany…ce sunteți turci, nu înțelegeți?🤔

  33
  9
  • BEC-ul a respins cererea de anulare a alegerilor si a redirectionat la BEJ cererea de renumarare. PNL a facut doua cereri si doar una, prima referitoare la anularea alegerilor a fost respinsa.

   9
   7
  • BEC a respins contestatia privind anularea alegerilor,inaintata de PNL.A trimis dosarul inapoi la BEJ,ca sa se renumere voturile..BEJ a refuzat renumararea voturilor dupa o contestatie facuta de PSD ,privind acest lucru..BEC nu a anulat alegerile,neavand(probabil)destule dovezi.La BEC nu s-a cerut renumararea voturilor,s-a cerut anularea alegerilor…

   2
   1
 • Păi BEJ-ul a respins cererea de renumărare de 2 ori! BEM-ul la fel! Ce se mai speră? Reclamație la CEDO!
  Oricum suntem geniali!!!! Avem 2 primari și paradoxul românesc – amândoi aleși, nu făcuți Din pix.
  Propun ca salariul de primar, ca bugetat CF legii nu este decât 1 (un) salar să fie împărțit între cei 2 primari, dacă tot avem o / sau conducere Bicefală🤣🤣🙈🙈
  Amintiți-vă de Codruța, complet nevinovată, ca au dat-o afară de la procuratura ca asa a vrut un (grup) individ care e decan pe viata! Sau notar?!?
  Asta-i viata de artist!!!

  4
  9
 • Si cam de cate ori BEJ ar trebui sa le spuna ca s-a terminat? Nu este suficient o singura data? Primar este Lazany! Pentru ”luptatorii” de la conducerea PNL va urma o perioada de relaxare pentru ca au cam dat-o de gard cu alegerile in tot judetul si cel mai probabil vor fi noi alegeri , cu noi persoane in conducere. De aici si ”lupta acerba” a conducerii si urletele la luna, se vedea de la o posta ca nici ei nu mai credeau prostiile pe care le debitau! O campanie electorala jalnica cu un primar in functie inexistent, care a permis acest rezultat. Probabil era deja in vacanta sigur de victorie. Urletele si vaicarelile de prisos, pastrati-va fortele pentru parlamentare ca veti avea de muncit serios cei care mai ramaneti.

  29
  21
  • Hai să uităm de ,,luptatorii ” pnl ., eu unul mă p.ș și pe pnl și pe psd .Dar noi cetățenii care am votat (că doar votul nostru contează ,nu ? ) și vedem în spațiul public niște dovezi cum că unii s ar fi p.șat pe voturile noastre ,nu crezi că am avea dreptul să aflam adevarul ???

   43
   5
  • Praf in ochi, o gramada de ”situatii” create pentru a starni senzatia de nesiguranta si furt facute de baietii cu studii la Secu. Daca exista vreun dubiu sau temei juridic ar fi reactionat oricare dintre institutiile abilitate. Ambii sunt la putere! Ambii! Daca era doar PSD era discutabil , dar asa isi merita PNL soarta si poate sa-i pupe-n… frunte pe aliatii politici 🙂 Doua jeguri de partide care se merita unii pe altii. Sa nu se numere sa aiba ce povesti nepotii 🙂 si ziarele! Cu sau fara Turc este tot aia. Daca era ceva de capul lui avea cel putin 20% peste intr-un oras ultraconservator. Sunt sigur ca daca erau 8+ la Turc era exact aceeasi aroganta si din partea liberalilor! Asa ca votul tau conteaza, doar ca este unul…

   5
   1
 • Cine are impresia ca Lazany va conduce primaria, se inseala. El doar va semna. Raducu are acuma tot judetul pe mana. Sa vad eu cine mai zice ceva acuma. „Asta-i pohta ce-am pohtit!” cum a zis cineva, asa mai demult!

  39
  5
  • Singurul motiv pt. care mă bucur că a cîștigat Moldovan tot județul e că o să beau și o să mă spăl numai cu bere pt. că o să fie mult mai ieftină decît apa de la robinet .

   29
   6
  • Corect!
   Lazany a recunoscut că este ASCULTĂTOR.
   Este evident, va semna ca primaru nelegitim tot ce-i va spune Radu.
   Testul pentru intrarea în PSD, gorsimea obrazului și nesimțirea.
   Le-a trecut cu brio, s-a calificat pentru funcția de primar nelegitim.
   Frumos început de carieră politică.
   Frumos exemplu dai copiilor.

   31
   21
 • Dl Lazany e stofă! Om plăcut și educat, plus nevastă blondă super faină! Îmi place de dansul. Și de dl Turc mi a plăcut. Sighiartau a sărit treptele încă de student. Prea mare funcție a avut și încă în firma familiei lui. Da, de era manager îtr o altă firmă ar fi fost credibil.
  Dl Moldovan nu putea fi învins. E statornicit, predestinat în politică. Greu de dat jos de un copil singuratic în politic, si pocăit…greu

  18
  16
 • Atâta timp cât asupra ta, asupra partidului pe care-l reprezinți planează suspiciuni că funcția pe care urmează să o ocupi ai dobândit-o prin FURT electorale de voturi, TU – Gabriel Lazany – cel care vrei să reprezinți pe TOȚI bistrițenii și pe cei care te-au votat și pe cei care nu te-au votat și pe cei care nu s-au prezentat la vot, ai DATORIA MORALĂ să-ți clarifici statutul de Primar LEGITIM printr-o solicitare PERSONALĂ de RENUMĂRARE a voturilor.
  Alt fel pentru cei care nu te-au votat, pentru cei care nu au mers la vot, vei fi un primar N E L E G I T I M.
  Ești tânăr, dacă nu vei lua această decizie pe persoana și CNP-ul tău, cariera ta – pe care este clar că o vrei politică – va începe cu STÂNGUL.
  Ai fost, ești persoană publică.
  I-ați cariera, viitorul în mâinile tale.
  Nu merge pe tertipurile lui Suciu, Moldovanx2, Romeo, Știr & Co.
  Dacă va fi cazul și nimeni nu trebuie să dorească răul NIMĂNUI, toți cei de mai sus se vor DEBARASA de tine precum s-au debarasat de Sabău & Co.
  Dacă ai coloană vertebrală, conștiință, morală, CERE tu RENUMĂRAREA voturilor.
  Dacă la renumărare rezultatul îți va fi FAVORABIL, vei fi Primarul LEGITIM al Bistriței, în cazul în care vei dovedi că ești un URMAȘ fidel al FURĂCIUNILOR PSD, ești vei fi și vei rămâne în ISTORIE ca fiind primarul NELEGITIM al Bistriței.
  Renumărare = Primar LEGITIM
  Fără renumărare = primar NELEGITIM
  P.S.
  Nu te lua după gura LĂTRĂILOR îndoctrinați ai PSD.
  Fă ce-ți DICTEAZĂ CONȘTIINȚA!
  Ești reprezentantul unui domeniu – SĂNĂTATE – în care DEONTOLOGIA profesională este literă de lege.
  Prea repede ai făcut trecerea de la OMUL responsabil moral, social față de semenii a căror prebleme trebuie să se îngrijească să fie rezolvate cât se paote de bine, la OMUL care renunță la PROPRIILE valori, la propria CONȘTIINȚĂ pentru interesele de PARTID PSD.
  Fă acest pas și vei avea o carieră politică MORALĂ, DEONTOLOGICĂ, de OM integru.
  Cere RENUMĂRAREA voturilor!
  De tine și DOAR de tine depinde!
  Fă-o!

  40
  53
  • Pot sa trimit mesajul tău la primarul ales de la sectorul 1 (PNL)…sa vedem integritatea…PNL….oare el de ce nu merge sa spună hai sa renumăram ca pe mine ma mustra conștiința…🙃….sau la PNL nu s-a întâmplat ce zice doamna primar de la sectorul 1…🙈

   10
   4
  • bai nenea lasa ne,cand a iesit turc primar psd ul nu a facut nici o contestatie si nici nu a cerut renumararea voturilor,ce zici tu aici e un fel de hai lazany renunta ca sa fie turc inca un mandat,nu merge prietene e deja prea tarziu si cel mai important e ca lazany este mult peste turc

   27
   23
  • Medicamenteeee , nu ti-ai luat astazi calmantele? Vadimeee s-a dus sinecura pe lul4? Nu-i nimic, poate prinzi una la parlamentare! 🙂

   18
   5
  • Hai mai lăsați-ne cu încercarea asta jalnică de psihologie inversă! Nu suntem prosti! Turc a pierdut! Trebuie să îi deseneze cineva? Nu vă e rușine să urlați după 8 voturi când trebuia să aibă 10-15% din start???? Terminați cu văicărelile de babe și acceptați! Nu suntem prosti! Deși în general PNL-ul cam asta crede despre oricine li se opune!!! A pierdut rușinos! Ura și la pasajul subteran cu el! Oricum tot la stat va fi! Șef! Să îi plătim noi salariul!

   20
   10
  • Helloo deontologule! Ia cere dumneata în aceeași moț și lui aTurc să ne arate CV-ul , și câte în lună și în stele ai cerut mai sus primatului Lazany! Ia să ne spună de ce a luat 3,85 la un examen, etc…. Da exact așa virulent cum mai dus dumneata te-ai dezlănțuit!!! Câtă frustrare să ai în tine? Îi spui dumneata unui om care a muncit pe branci pentru campsnie( nu a stat la terase) să îți demonstreze ție moralitatea lui! Păi meriți așa ceva când nu spui cine ești??? Potu să îi spui față în față cum ar fi corect și bărbătește? Sigur ți-ar da un răspuns elegant și edificator! Lașitate și ipocrizie! Asta faceți! Dați voi lecții…

   5
   2
  • E normal sa porneasca cu stangul! Face parte dintr-un partid de stanga sau e sustinut de acest partid!!

   2
   2
 • Ce-mi mai place cum sar cei din PNL în sus de fund….dar nu o sa fie nici o decizie de renumărare a voturilor…deoarece ar crea un precedent…și pe baza acestuia ar trebui sa dea renumărare în foarte multe localități( inclusiv la sectorul 1 castigat se pare de PNL). Și încă ceva…credeți că o să renunțe PNL la sectorul 1 pentru Turc…veci pururi…ce s-a consemnat la BEJ, BEm și BEC aia rămâne….adică Lazany primar…ura și peste 4 ani vedem pe cine votam…

  18
  14
 • Încă mai aveți dubii în privința primarului ? dacă vreți să vă îmbătați cu apâ rece asta-i altă poveste. Noul primar ales al municipiului Bistrița este LAZANY GABRIEL !,restul e apă de ploaie. Adevărul e că-i cam greu de digerat de unii aceastæ înfrângere ,, NESPERATĂ” !!!

  20
  11
 • Când ești învățat de mic să primești ce nu ți se cuvine, când ești mare numa te joci.
  Dumneata cu aducerile matale aminte, ne-ai destăinuit cum că atunci când mergeai la părinți la serviciu, nenea Onișor(Dumnezeu să-l odihnească) te chema în cantină și te servea cu dulciuri, mâncare și ce mai avea el prin cantina ROMBAT!
  WHATT? CE?
  De mic ai fost educat să primești ce nu ți se cuvine, ce nu-i al tău!
  De unde-ți dădea nenea Onișor dulciuri, mâncare, fructe?
  Aducea el de acasă pentru tine?
  NU!
  …….. din porțiile muncitorilor angajați ai ROMBAT.
  De acolo lua și-ți dădea ție dulciuri, mâncare, fructe!
  Nu-i de mirare că ai în sânge să ingurgitezi ce nu ți se cuvine.
  Mâncarea aia, dulciurile, fructele, nu-ți aparțineau dar le mâncai, le luai, așa cum faci și acuma.
  Funcția de Primar nu-ți aparține, ești NELEGITIM.
  Dar te COMPLACI și cu abilitățile dobândite de mic copil acuma numa te joci.
  RUȘINE!

  20
  26
  • Medicamenteeee vreau!!!! Ca sar cu securea la voi!! 🙂 🙂 🙂 Disperatule hooo! 🙂 Lazany este deja primar! 🙂 Nu intelegi, esti Turc?

   22
   17
  • Mamă ce frustrat!!!! Foarte frumos! Să nu cumva să îți plesnească ceva de ciudă! Jenant… de asta ați pierdut….

   5
   2
  • Oare care Secu?
   Cel care il consiliaza pe Radu Moldovan si care a fost angajat la una dintre entitatile pe care le controleaza domn’ Presedinte, pentru a-l avea in preajma?
   Ce-i mai place presedintelui sa colaboreze cu unii dintre cei din Secu, unii din Biserica Ortodoxa si unii din Politie…

   7
   4
 • PSD refuza sa fie renumarate voturile pentru ca stie ca a furat !
  ma intreb cat a furat PSD pe sate ?
  care ii scorul adevarat a lui Raducu ? Ce as mai vrea sa se renumere si astea sa vad cat a avut cu adevarat.

  stati linistiti votanti ai lui Raducu , ca ramane tot el presedinte ca sa va dea ,,circ si paine” mai departe.
  circ inseamna handbal.
  paine = spital maret la bistrita, dar voi tot la CJ si Ms sa va plimbati ca sa va tratati.

  fraierilor!

  14
  7
 • Contestația nu trebuie făcută invocând fraude, pentru că trebuie prezentate probe. Contestația trebuie făcută invocând posibile erori, demonstrând că au fost erori atât în Bistrița, cât și în țară sau în alte țări, iar diferența fragilă putând să nu reflecte voința cetățenilor. Legea nu doar introduce niște proceduri seci, ci scopul ei este de a asigura corectitudinea votului și eliminarea oricăror dubii și erori. Instituțiile își vor pierde credibilitatea dacă se refuză aflarea stării de fapt, mai ales că nu este un efort ieșit din comun să se renumere.
  Înțeleg că acolo unde este diferență de procente sau de mii de voturi, nu prea are sens să se facă renumărare, dar unde este diferență de 8 voturi, ar cam fi obligatorie.

  10
  9
  • Decizia e una judecatorească pentru că AEP e subordonzta min justiției si BEC,BEJ ,BEL sunt conduse de judecători.La judecatori nu merge cu suspiciuni probabile si gândurile electoratului.Cum bine spui in avântul tău de propagandist probe nu există.Mai reveniti-va măi baieti ,consultanți,influenceri,creatori digitali ,troli,plătiti că lumea asta nu se invârte doar in jurul mizeriilor pe care le postati si cu care incercati sa aburiti oamenii.Du-te tu la judecătorie si bagă divort de partenerul sau de partenera ta pe motivul ca ai impresia ca nu te mai iubeste si ca i-ar sta in cap sa te insele sa vezi ce decizie îti iei.Si da…la sectia aia a existat motiv de renumarare ,probă ca s-a incercat frauda prin primul proces verbal anulat ,pentru ca trei sau patru membrii ai sectiei de votare nu au vrut sa il semneze deoarece 2 dintr candidati aveau ZERO voturi in tomp ce unul avea 405,altul 299.S a renumarat s-au dat fiecariua numarul de voturi real ,s-a facut un alt prices verbal semnat de toti membri sectiei de votare .Daca e vorba de vreo decizie a justitiei ea trebuie sa vina in urma unei cercetari care sa determine dacă a fost culpa sau intentie,daca cineva a incercat sa instige la savarsirea ,,greselii” si pedeapsa.

   10
   1
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.