Politică

Robert Sighiartău: Harta este roșie! Cine răspunde? Un lucru e cert

Deputatul PNL Robert Sighiartău, vicepreședinte al partidului la nivel național, întreabă cine răspunde pentru felul în care s-a colorat în roșu harta României în urma alegerilor din 9 iunie.

Robert Sighiartău, care a candidat pentru președinția Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, a postat pe Facebook:

”Harta este ROȘIE!

Dacă anul trecut la Sinaia ni s-a prezentat un sondaj la nivel național care spunea că votanții noștri nu agrează asocierea cu PSD, cine răspunde pentru felul în care este colorată harta?

Singurul lucru cert este că PNL a pierdut alegerile, iar în politica pe care o fac eu onoare și demnitate înseamnă să recunoști când greșești.

Cred că este momentul să ne trezim pentru că vin în continuare cele mai importante alegeri pentru noi”.

13 comentarii

 • Resultate parțiale:
  Primari: PSD – 37,63%, PNL – 32,27%. Consilii locale: PSD – 35,86%, PNL – 29,33%

  După cum vedeți, diferența nu mare , ce mi-e 37 ce mi-e 32.
  Sau 35; 29 , tot aia e.

  1/3 PSD, 1/3 PNL, împreună aveți 66%.
  Un dezastru pentru democrație, ca doua partide au atât de mult împreună.

  27
  7
  • Dacă te uiți puțin pe situația asta https://timponline.ro/cu-ce-scoruri-au-castigat-viitorii-primari-si-cum-arata-consiliile-locale/
   O să vezi ca aproape jumătate din aleși nu au probleme deloc cu opoziția!
   Nu le trebuie nici o alianță, nimic!!!
   Uită-te la Năsăud, Sangeorz… și să nu mai vorbim de comune!!!
   Eu zic ca procentele invocate de tine sunt irelevante! Ce zice Robert e corect!!!
   PNL a pierdut cu 1 solist, sau a vândut aceste alegeri în speranța ca v-a câștiga prezidențialele!!!!
   Poate e bună strategia, sau poate nu! O să vedem!
   Eu aș zice ca nu e bună, să sacrifici tot pentru a ajunge un om foarte sus ca după aia ăla să te ajute… eu nu cred așa ceva și chiar dacă ajunge ăla foarte sus, o să ajute pe altcineva, cu toate ca este mult timp până acolo…

   13
   8
  • Roșu simbolizează sângele lui Hristos, viața… galbenul, ar trebuii să știi Sigartău ca e moartea. astea sunt din Biblia ta. Eu zic să vii la cercuri de rugăciunea și să citește-ți biblia în fiecare zi. Ai fi departe. Așa pierzi vremea și tot jos rămâi. Asta este.

   23
   22
 • Noaptea minții! Deci toți care au votat PSD sunt inculți sau mai rău, dar la toamnă inteligenții PNL fac fuziune cu PSD !!!! Deci????????????????

  32
  5
 • Deci care e diferenta între PSD și PNL ? Doua partide corupte aliate intru corupție…asta sa răspund lui R. S. In rest, vina e a electoratului care votează sa stea pe banii altora..dar am o veste: dreapta adevărata a câștigat peste tot in UE deci vor da cu barda in toate aceste fonduri UE. Timpul sa va apucați de munca.

  13
  6
 • Și cine a făcut alianțe și a condus împreună cu PSD până acum? Și alianța lui Crin Antonescu cu Ponta? Nici o dată PNL nu a fost în stare să conducă singur. Oricum nici unul nu merită să ne conducă. Poate până la urmă vor avea soarta imperiului roman. Doar așa mai avem o șansă.

  17
  3
 • Vai robiță, tu ai câștigat la Bistrița și noi nu știm? Păi atunci de ăștia care înfrâng, apoi se dau câștigători are nevoie partidul, nu de ăia aduși în politică de neluțu mexicanu. No, numa zîc!

  22
  2
 • Poate PNL Bistrița trebuie curățat de vechituri și oportuniști care s-au lipit de PNL ptr funcții și parandaraturi, și să faceți o organizație nouă, unită, curată! Altfel…PSD vă va întrece! Sunt uniți, și au echipă sudată, oamenii sunt tratați egal nu se simte acea aroganță a șefilor față de pălmașii din partid! PNL e plin de “elite” închipuite!!! Nu mai este ce a fost!!! Vă luptați între voi, organizațiile sunt fiecare cu fiecare… abrambureala! Filozoful va dus în gard! Cum ați permis?

  26
  2
 • Situatia asta e ca o intersectie in care niste tipe brunete cu rochii inflorate le arata @zda in vazul trecatorilor , altor tipe brunete cu rochii inflorate pentru ca vand mai ieftin florile pe care le-au furat impreuna azi noapte din cimitir.(E un citat aproximativ,pe care l-am ajustat putin).

  7
  1
 • Motto:
  „Ce-şi face omul cu mâna lui nici dracul nu desface”
  (Proverb din înţelepciunea popoarelor)

  Cine răspunde? Bună întrebare. La o simplă analiză rezultă si răspunsul. În urma alegerilor locale din 27 septembrie- 2020, PNL a obţinut 17 consilii judeţene, după ce în 2016 controla doar 8 consilii jude­­ţene.
  (vezi: https://www.mediafax.ro/politic/rezultate-finale-alegeri-locale-2020-pnl-castiga-primul-loc-cu-peste-30-din-voturi-urmat-de-psd-alianta-usr-plus-scor-modest-de-sub-7-19647590)
  Din păcate PNL n-a ştiut să-şi gestioneze acest succes. La numai un an de la alegerile locale din 2020 In loc să consolideze pozitia PNL pe scena politică a ţării, pe 25 septembrie- 2021, în plin val patru al pandemiei de COVID-19 liberalii s-au adunat la Romexpo, claie peste grămadă, în ceea ce ar putea fi numită mai degrabă o menajerie politică isterică și incontrolabilă, pentru congresul lor de pomină ca să-şi schimbe conducerea. Atunci cel mai înverșunat dintre ei a fost Rareș Bogdan, care aproape și-a pierdut complet cumpătul într-un discurs mai mult urlat, decât vorbit, a răgnit până a răgusit „Florin Cîțu- presedinte”! (în aplauzele locatarului de la Cotroceni- Klaus Iohannis)
  Ulterior Klaus Iohannis, pentru linistea lui, a adus PSD la Guvernare , desi Partidul Național Liberal avea o decizie statutară a Biroului politic Național prin care practic se interzice orice colaborare cu PSD.
  După ce Iohannis le-a băgat liberalilor mortul in casă prin coalitia de guvernare cu PSD , PNL a scăzut drastic in sondaje.
  De altfel chiar din luna mai 2023 Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor și politician cu greutate în PNL, atragea atentia ca alianța cu PSD și “festivalul democrației” au produs daune politice grave partidului.
  El a identificat cu ceva timp in urma, trei motive care au făcut ca PNL să piardă politic:
  – Primul motiv a fost „festivalul democrației”, adică schimbarea pe bandă rulantă a președinților partidului, mai întâi Ludovic Orban, apoi Florin Cîțu. Semnalul schimbărilor a fost dat mereu de președintele Klaus Iohannis. Mari controverse a stârnit și preluarea conducerii partidului de către Nicolae Ciucă, mai ales că el e general în rezervă, deci nu avea nici o legătură cu liberalismul și până să ajungă senator pe listele PNL practic n-a avut nici o tangență cu acest partid.
  – Al doilea motiv se referă la alianța cu PSD. Și aceasta a fost decisă tot de Iohannis, fapt pe care chiar președintele l-a recunoscut.
  – A treia cauză este performanța slabă a guvernării cu Nicolae Ciucă premier pentru care PNL are acum probleme.
  (vezi si: https://www.afaceri.news/bolojanalianta-cu-psd-si-festivalul-democratiei-au-produs-daune-politice-grave/)
  Cu toate astea lingăii lui Iohannis in loc să se delimiteze de PSD l-au criticat pe Ilie Bolojan, iar acum se întreabă nedumeriti cine răspunde.

  4
  1
 • Cine raspunde?
  In primul rand, cei din fruntea partidului, incepind cu tine Robi si cu turc si cu ceilalti care ati condus atitia ani.
  Roberto, cui vrei sa i-o bagi pe la spate?

  4
  1
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.