Actualitate

Peisaje fabuloase, aer curat, mişcare şi sănătate. Pentru ele este căutată de turişti Herghelia Beclean

Herghelia Beclean a devenit o adevărată destinaţie de vacanţă. Zilnic, pragul ei este trecut de turişti din ţară şi străinătate care pot călări în ţarcurile special amenajate dacă nu au experienţă sau prin pădurile din preajmă dacă ştiu să se ţină bine în şa. Nu sunt puţini cei care stau cu săptămânile la pensiune.

La Herghelia Beclean vin în fiecare zi turişti din toată ţara şi chiar din străinătate. O familie din Târgu Lăpuş, judeţul Maramureş, aflată Herghelie cu caiîn vacanţă, a ţinut neapărat să oprească pentru câteva ore la Herghelie pentru ca cei mici să vadă peisajele extraordinare din jurul Hergheliei, caii şi să ia lecţii de echitaţie.”Avem şi noi munţii noştri, dar parcă aici sunt mai frumoşi. Ne plac teribil peisajele, aerul curat, caii”, ne-a spus bărbatul.

La fel au procedat şi câteva tinere din judeţul Arad, aflate în vacanţă. „Noi suntem din zonă. Părinţii noştri s-au născut în Bistriţa-Năsăud, dar s-au mutat în vestul ţării. Mai mergem să călărim la Timişoara, dar, venind acasă, am ţinut neapărat să vizităm şi Herghelia Beclean. Am citit despre ea pe internet, dar e mai frumoasă decât ne-am aşteptat”, a declarat o tânără, însoţită de mai multe prietene.


Directorul Hergheliei Beclean, Traian Lăpuşte, ne-a spus că vara aceasta numărul turiştilor a crescut. „Au Traian Lapustevenit mulţi dintre cei care au ajuns la Băile Figa. Ne bucurăm de o relaţie extraordinară cu primarul Becleanului, Nicolae Moldovan, care a înţeles că promovarea reciprocă este avantajoasă şi pentru unii, şi pentru alţii. Cei care vin la noi merg şi la Băile Figa şi invers. Au venit oameni din toată ţara, dar şi din Republica Moldova şi Ucraina”, a declarat Traian Lăpuşte.

Potrivit directorului, cei mai puţin experimentaţi pot lua lecţii de echitaţie de la Aniko Orban, instructor autorizat, în ţarcurile special amenajate, în timp ce persoanele care ştiu sta bine în şa sunt lăsate să iasă cu caii pe dealurile din jur. „Le permitem celor experimentaţi să iasă, dar trimitem pe cineva cu ei fiindcă nu ştim exact în ce ritm merg cu caii şi nu vrem să-i forţeze. Avem, oricum, şi noi suficient spaţiu la herghelie ca să se poată plimba în voie. Începătorii merg pe Semigrei Româneşti de Transilvania, care sunt cai mai molcomi, iar cei mai experimentaţi pot urca pe Lipiţani, care au alt sânge”, a spus Traian Lăpuşte.

Turiştii care să petreacă mai mult timp în preajma cailor de rasă se pot caza la pensiunea Hergheliei care are 10 camere, toate cu vedere spre pajiştile unde pasc animalele. „Avem turişti care stau şi câte o săptămână. Atât de mult le place să vadă caii, să se bucure de prezenţa acestor animale nobile”, a mai spus Traian Lăpuşte.

Herghelia Beclean poate fi vizitată zilnic. AICI găsiţi informaţii despre tarifele practicate.

Herghelie cai 4 Herghelie cai 3 Herghelie cai 2 Herghelie cai 5

1 comentariu

  • Lapuste laude-l pe primarul Becleanului poate mai ramii un mandat la heghelie ca daca procedezi asa este bine pentru tine chiar daca stim relatia ta cu Liviu Rusu esti bun la toate dar numai pentru interesul tau,

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS