Actualitate

Pelerinaj pentru tineri la sfințirea Catedralei Mântuirii Neamului

Asociația Tinerilor Creștini Ortodocși Bistrița-Năsăud organizează un pelerinaj pentru tineri cu ocazia sfințirii Catedralei Mântuirii Neamului din București. Participanții, tineri cu vârste cuprinse între 14 și 35 de ani, trebuie să aibă costum popular complet din zona de proveniență.

Sunt disponibile 50 de locuri.

”Dragi tineri, cu bucurie vă anunțăm că organizăm un pelerinaj la sfințirea Catedralei Naționale. Cei care doriți să participați vă rugăm să ne contactați pe unul dintre numerele de telefon de pe afiș. În drumul nostru către București vom vizita și alte obiective importante. Vă așteptăm cu drag să participați alături de noi la această zi istorică și sărbătoare importantă pentru națiunea noastră”, este invitația făcută de pr. Tudor Mudure, inspector eparhial pentru tineret.

Sfințirea catedralei închinată eroilor români din toate timpurile va fi oficiată în 25 noiembrie de Sanctitatea Sa Bartolomeu I, Patriarhul Ecumenic al Constantinopolului, împreună cu Preafericitul Părinte Patriarh Daniel şi ierarhi români.

Între 25 și 30 noiembrie, vor fi Zilele Sfințirii Catedralei Mântuirii Neamului. După sfințirea din 25 noiembrie, credincioșii vor avea ocazia să se închine în altarul catedralei, dar și pentru a cinsti moaștele Sfântului Apostol Andrei. Mitropolitul Hrisostom de Patra din Grecia va aduce la București cinstita mână a Sfântului Apostol Andrei cu prilejul sfințirii catedralei. În 30 noiembrie, Patriarhul Teofil al Ierusalimului va ajunge în România pentru a sluji la primul hram al Catedralei Mântuirii Neamului, de sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei, ocrotitorul României.

Mai marii bisericii spun că Sfințirea Catedralei Mântuirii Neamului reprezintă finalizarea lucrărilor la roșu. Proiectul continuă, fiind în continuare nevoie de sprijin financiar. Din anul 2010 și până acum, Biserica şi statul au cheltuit aproximativ 100 milioane euro pentru construcţia Catedralei Mânturii Neamului.

5 comentarii

 • Credeam ca e pelerinaj pentru sfintirea celor 8 spitale inter-regionale promise de PSD in campania electorala. Oh stai…au ramas la stadiul de promisiune.

 • Cum sa sfinteasca catedrala daca inca nu este gata???? O sfintesc anticipat ca e anul centenar si sa iasa si ei cu ceva in fata???? :))))

 • Pelerinaj se face la Ierusalim sau Fatima.Asta e plimbare cu iz de reclama, adica ia uite cati tineri frumosi (doar vin in costume populare altfel nix) au participat.
  Ca pe vremea impuscatului cand in primele randuri la dat din palme erau soimi patriei si pioneri cu totii imbracati regulamentar.
  Acum punem tinerii in costume populare si ii expunem in prim plan ,pt. prelatii din Grecia si Israel .
  Uite ca si tineri sunt religiosi nu doar batranii , batrani care sunt discriminati din start, pt. ei nu se gasesc locuri.
  Biunenteles ca pe afis nu apare si taxa de partcipare.
  Oameni mai in varsta (60 de ani sa zicem) nu dau bine in cadru la filmari ?
  Sau nu bucura la fel de tare inima cuviosilor precum tineri?

  • Comunicat de la autoritatea religioasă locală:
   „Cu privire la informațiile privind alegațiile de discriminare pe criteriul vârstei în cazul excursiei organizate la CateDala Mințirii Norodului, ținem să precizăm:
   – O campanie bazată pe imagini de tip moaşte pupând moaşte nu este estimată în a aduce revenituri suplimentare considerabile în contul instituției.
   -criza acută de bedante pe piață datorită prețurilor de dummping exorbitante practicate de italieni, ne pun în imposibilitatea de găsi însoțitori pentru cei plus de 35 de ani
   – formarea reflexului pavlonian trei cruci cu trei degete o mână-n buzunar nu mai e posibilă cu cei trecuți de o anumită vârstă. ( să spunem adevărul verde, buzunarul lor e gol)
   „Veniți la catedrală, să vedeți goliciunea goală”

 • Foarte bine! Catedrala Neamului impreuna cu cele 4 edificii ale apostolilor, 2 fata si 2 spate plus esplanada si parcul catedralei va fi o unica si rara splendoare contructie ortodoxa.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.