Social

Pentru cine se construiește casă la Mănăstirea Piatra Fântânele

30 de tineri români și germani au participat la o tabără de lucru la Mănăstirea Piatra Fântânele. Ei au lucrat pe șantier cot la cot cu meșterii care trudesc împreună cu obștea mănăstirii să construiască o casă primitoare pentru cei 18 copii găzduiți de mănăstire și ajutați să meargă la școală. În fiecare dimineață, după rugăciunea comună, voluntarii cu mănuși în mâini și căști de protecție au trecut la treabă, informează Radio Renașterea.

Pentru Roxana, o tânără voluntară din Cluj, tabăra a fost o experiență inedită. Dacă la început nu știa nimic despre felul cum se lucrează pe un șantier, acum se simte mândră că munca ei a dat roade. Tudor, un alt tânăr voluntar din Cluj, și-a găsit a doua casă. Și tinerii din Germania au fost cuceriți de ospitalitatea de la Piatra Fântânele. Spun că își vor reaminti cu drag de oamenii frumoși pe care i-au întâlnit, de bogăția tradițiilor locului, precum și de prietenia pe care au legat-o cu tinerii români.


ips andrei vizita manastire piatra fantanele aug 16În tabără a venit în vizită și IPS Arhiepiscop și Mitropolit Andrei. Tabăra de lucru de la Mănăstirea Piatra Fântânele reprezintă doar o mică parte din rezultatele unui parteneriat între Biserica Evanghelică din Germania și Arhiepiscopia Clujului. Colaborarea a început în urmă cu 20 de ani, iar unul dintre cei care a facilitat acest schimb de experiență între cele două biserici surori a fost pr. Ștefan Iloaie. La Mănăstirea din Piatra Fântânele au mai avut loc în urmă cu mai bine de un deceniu alte două tabere de lucru româno-germane.

Impresionați de povestea copiilor care trăiesc în cătunele izolate dintre Munții Călimani și Munții Rodnei și care fără ajutorul maicilor de la Mănăstirea Piatra Fântânele nu ar fi putut să meargă la școală, tinerii germani, dar și cei români au dorit să se implice mai mult și să găsească resurse materiale pentru a veni în sprijinul acestor copii. Ei au început să strângă fonduri, fiecare din comunitățile de unde proveneau, și să le doneze mănăstirii pentru a le asigura copiilor tot ce au nevoie pentru a putea merge la școală.

Potrivit Radio Renașterea, în urmă cu 10 ani, la poarta mănăstirii a venit să ceară ajutor o adolescentă care era pe punctul să nască. Impresionată de drama prin care trecea această fată, maica Pamfilia Solcan a decis să o primească la mănăstire și să o ajute. Așa a început povestea primirii copiilor la Mănăstirea Nașterea Maicii Domnului de la Piatra Fântânele. Printre primii copii găzduiți de așezământul monahal din Pasul Tihuța se află Dănuța și Irina, două fete a căror viață s-a schimbat complet de când au fost primite de maici.

Aici mai multe detalii.

 

5 comentarii

  • Felicitari maicutelor harnice de la Piatra Fantanele ! In toate asezamintele monahale (care s-au inmultit foarte mult) ar trebui se fie gazduiti copii orfani sau saraci pentru a li se oferi o sansa in viata. Ordinul ar trebui sa-l dea IPS ANDREI pentru zona Cluj sau mai bine IPS DANIEL cu aplicare in toata tara (el are fonduri suficiente care ar fi folosite in mod eficient si placut Domnului) iar unele maicute de prin alte parti, nu ar trandavi degeaba prin manastiri cu gandul la „cele diavolesti”.

    • Unde vezi noroi intr-o initiativa care ar schimba destine si ar salva vieti ? Un astfel de gest este cu adevarat crestinesc , nu vad unde-i noroiul d-le ADD.

    • ADD,.. daca propunerea ar fi pusa in prctica ar fi mai multe stiri bune, de la manastiri ( si nu de la o manastire cum ar fi trebuit sa spui) si nu ar exista noroi. Intr-adevar „capul in nisip” nu creeaza caractere

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS