Actualitate

Percheziție în locuința unei tinere de 16 ani din Bistrița. Pentru ce a fost reținută

Polițiștii de la Biroul de Investigaţii Criminale au pus în aplicare un mandat de percheziție domiciliară la Bistrița pentru documentarea mai multor înșelăciuni.

Percheziția a fost efectuată în Bistrița, la locuința unei tinere de 16 ani, bănuită de comiterea faptelor. Astfel, au fost descoperite și ridicate sume de bani, obiecte și înscrisuri relevante pentru cauză, informează Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

Din investigațiile efectuate de polițiști până în prezent a reieșit faptul că, în perioada 19 decembrie 2023 – 19 ianuarie 2024, tânăra a postat pe rețele sociale anunțuri fictive privind vânzarea unor produse vestimentare, în special haine din blană, cu prețuri de peste 1.000 de lei, pentru care solicita achitarea unor avansuri cuprinse între 200-300 de lei. După achitarea avansului, prin transfer bancar, persoanele interesate nu mai primeau produsele solicitate.

Zece persoane din mai multe județe din țară au sesizat că au fost astfel înșelate, iar prejudiciul total, cauzat prin comiterea faptelor, a fost estimat ca fiind de 3.675 lei.

Fata a fost reținută de polițiști pentru 24 de ore.

Ulterior, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița a dispus măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.