Actualitate

Iluminat public extins și modernizat pe 19 străzi din Bistrița – 3,9 mil. lei

Municipalitatea a lansat procedura de achiziție publică pentru servicii de proiectare, asistență tehnică și execuție lucrări din cadrul obiectivului de investiții ”Creșterea eficienței energetice în infrastructura de iluminat public în Municipiul Bistrița – Etapa 2.1.”, care cuprinde 19 străzi.

Se vor realiza rețele noi de iluminat public pe o lungime de 5.100 metri liniari, fiind prevăzut un nou sistem de iluminat public care îl va completa pe cel existent prin modernizarea și prin montarea de stâlpi noi echipați cu aparate de iluminat bazate pe tehnologia LED.

Extinderea rețelelor de iluminat se va realiza pe străzile: Bela Bartok, Dinu Lipatti, George Enescu, Ioan Căianu, Tiberiu Brediceanu, Compozitorilor, Cimitirului.

De asemenea, prin proiect este prevăzută montarea unui număr de 288 bucăți de corpuri de iluminat de tip LED, rezultat din însumarea aparatelor de iluminat existente de generație mai veche, care vor fi înlocuite cu aparate de iluminat de ultimă generație și montarea a 185 corpuri de iluminat pe cei 164 stâlpi metalici noi prevăzuți în urma extinderii rețelei de iluminat.

Montarea și înlocuirea corpurilor de iluminat se va realiza pe străzile: Bistriței, Agronomului, Gheorghe Dima, Intrarea Castanului, Intrarea Cireșului, Aleea Clopoțeilor, Aleea Iasomiei, Ion Vidu, Lempeș, Intrarea Toporașului, Intrarea Turturelelor, Intrarea Vișinului.

Totodată, în cadrul proiectului, se va realiza achiziționarea și instalarea sistemelor de telegestiune care permit reglarea fluxului luminos la nivelul întregului obiectiv de investiții, care, în prezent, nu asigură un iluminat conform standardelor.

Valoarea totală estimată este de 3.283.021 lei fără TVA (circa 3,9 milioane lei cu TVA), iar termenul de depunere a ofertelor este 25.04.2024, ora 15.00.

6 comentarii

 • D-le primar, incercati intrarea in parc pe langa Taxe si impozite locale sa vedeti daca va place cum este iluminata! Sunt curios daca va place si este ceea ce trebuie sa fie!

  31
  43
  • Faină intrare în Parcu Mare : să vezi Clădirea TAXE ŞI IMPOZITE nici nu ai intrat în Parcu Mare şi deja te-ai enervat.
   Oare ce bugetar din primărie a avut idea să pună Taxe şi Impozite chiar la intrarea în Parcu Mare ?!

   6
   1
  • Cetatene, sunt curios astia de ti-au dat dislike le place? 🙂 🙂 🙂
   Probabil ca sunt aia care isi desfasoara activitatile cel mai in siguranta la lasarea intunericului.

   20
   29
  • Parcu Mare este un parc nu parc de distracție într-un parc aşa şi este normal noaptea să fie întuneric.

   27
   22
 • Atunci ce putem să mai spunem de străzile noi de pământ din mijlocul oraşului unde eşti fără nici strop de lumină eşti ca pe vremea dacilor în mina de la Roşia Momtană.

  36
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.