Actualitate Recomandări

Percheziții în Bistrița la persoane care luau carduri bancare de la vârstnici și scoteau banii (VIDEO)

Miercuri dimineață, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Bistrița au efectuat trei percheziții la locuințele unor persoane din Bistrița.

Acestea sunt bănuite de comiterea infracțiunilor de acces ilegal la un sistem informatic, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos, furt calificat și tăinuire.

Perchezițiile s-au desfășurat pentru documentarea activității infracționale a cinci persoane, într-un dosar aflat în instrumentarea polițiștilor Biroului Investigații Criminale Bistrița, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud.

Din investigațiile efectuate, a reieșit faptul că, începând cu anul 2020 și până în prezent, persoanele bănuite ar fi sustras de la mai multe persoane vârstnice carduri bancare, prin diverse metode, ar fi obținut PIN-urile acestora, după care ar fi extras diverse sume de bani.

Prejudiciul cauzat a fost estimat la aproximativ 20.000 de lei, informează Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

La activități au luat parte luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale și polițiști criminaliști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

ACTUALIZARE:

1 comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.