Actualitate

Percheziții în Bistrița-Năsăud. Ce au găsit polițiștii. Trei bărbați au fost reținuți (VIDEO)

Polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din Bistrița-Năsăud, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Beclean, au pus în executare 6 mandate de percheziție domiciliară, la locuințele unor persoane bănuite de braconaj și nerespectarea regimului armelor și al munițiilor. Trei persoane au fost reținute pentru 24 de ore, informează Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud într-un comunicat.

Din cercetări a reieșit că, începând cu luna martie 2021 și până în prezent, patru bărbați, cu vârste cuprinse între 32 și 47 de ani, din Bistrița-Năsăud, ar fi braconat mai multe exemplare de căprior și mistreț, din unele fonduri de vânătoare, din județele Bistrița-Năsăud și Cluj. La acțiunile de braconaj ar fi fost folosite arme și muniții deținute legal, aflate în circuitul ilegal.

De asemenea, un alt bărbat, de 63 de ani, din Dej, ar fi permis și înlesnit unui bărbat, de 32 de ani, să desfășoare acțiuni de braconaj.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate 8 arme letale, cu destinația vânătoare, deținute legal, cu privire la care există indicii că ar fi fost utilizate la acțiuni de braconaj, o armă de vânătoare deținută ilegal, 10 cartușe pentru armă letală de vânătoare, deținute ilegal, 15 kilograme de carne de vânat și 36 de trofee, de vânat.

Totodată, au fost ridicate 8 telefoane mobile, 4 camere de supraveghere portabile, o cameră cu termoviziune, 4 stații emisie-recepție și 3 laptopuri, precum și diferite înscrisuri cu valoare probatorie.

De asemenea, în apropierea a două dintre locuințele vizate, au fost găsite mai multe animale sălbatice (un căprior și 10 mistreți), care ar fi fost ținute în captivitate, fiind sesizate instituțiile abilitate, pentru preluarea acestora.

Cinci persoane au fost conduse la sediul poliției, față de trei dintre acestea fiind dispusă măsura reținerii, pentru 24 de ore.

Cercetările sunt continuate pentru comiterea infracțiunilor de braconaj și nerespectarea regimului armelor și al munițiilor.

În cursul zilei de astăzi, cei trei vor fi prezentați magistraților, în vederea dispunerii unor măsuri preventive.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din Cluj, luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Bistrița-Năsăud și al polițiștilor din cadrul Poliției orașului Beclean.

ACTUALIZARE

În continuarea cercetărilor efectuate de polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, față de trei bărbați cu vârste cuprinse între 32 și 63 de ani, din Ciceu Mihăiești, Dej și Lelești, magistrații au dispus luarea măsurii controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase pentru documentarea întregii activități infracționale și a participației penale.

1 comentariu

  • Operatiuni speciale de ce nu se fac pe raza orasului Beclean Privitor la droguri pentru ca exista 2 a gruparii mafiote una penticostala care este bine dezvoltata iar cealalta cu interlopi care vand droguri la scoli din oras, primele doze le dau gratis.Cei ce nu pot plati sunt batuti iar care nu mai suporta presiunea se sinucid.Unul care avea de platit 700 de lei a fost batut cu maxilarul rupt dus de Jandarmi la spital dupa care gruparea a platit o suma modesta pentru a nu depune plangere.Altu pentru ca nu a mai primit bani de la parinti pentru a plati ceea ce a consumat sa aruncat sub tren.Inf Dejanul.Ro

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.