Actualitate

Percheziții în Bistrița-Năsăud într-un dosar de trafic de droguri. Peste 20 de persoane, la audieri

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Bistriţa-Năsăud, împreună cu procurori DIICOT – Biroul Teritorial Bistrița-Năsăud, au pus în aplicare 11 mandate de percheziție domiciliară, în județele Bistrița-Năsăud și Maramureș.

Perchezițiile s-au făcut, joi 16 martie, pentru documentarea activității infracționale a unor persoane bănuite de trafic de droguri de risc și efectuarea fără drept de operațiuni cu substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive, informează prin intermediul unor comunicate Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud și DIICOT.

La percheziții au fost descoperite și ridicate aproximativ 30 de kilograme de cannabis, 3,1 kilograme de substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive, 92 de grame de hașis, 5 capsule, o mașină de numărat bani, 80.400 de lei și 710 euro. Totodată, au mai fost ridicate telefoane mobile, medii de stocare, grindere și sute de plicuri nefolosite.

Peste 20 de persoane au fost conduse pentru audieri la sediul DIICOT – Biroul Teritorial Bistrița-Năsăud.

În cauză s-a reținut că, începând cu anul 2022, mai multe persoane au comercializat droguri de risc (canabis) și substanțe cu efecte psihoactive consumatorilor din județele Cluj și Bistrița-Năsăud, contra unor sume de 50 și 100 de lei/gram.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

La percheziții au participat și polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj-Napoca, Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Sălaj, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud și luptători ai serviciilor pentru acțiuni speciale din Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș și Mureș.

1 comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.