Social

Trei persoane arestate și opt sub control judiciar pentru braconaj cu arme introduse ilegal în ţară

ACTUALIZARE Cele 11 persoane reţinute 24 de ore pentru săvârșirea infracţiunilor de contrabandă calificată, nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor, braconaj, mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului au fost prezentate Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud, cu propunere de arestare preventivă.

Faţă de trei dintre persoanele cercetate instanţa a dispus arestarea preventivă pe o perioadă de 30 de zile, acestea fiind încarcerate în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Bistriţa-Năsăud.

Totodată, faţă de celelalte opt persoane bănuite procurorii au dispus luarea măsurii controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, cercetările fiind continuate în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale a acestora, informează Inspectoratul de Poliție Județean.

Reamintim că poliţiştii din Bistriţa-Năsăud au reţinut 11 persoane şi au ridicat 20.000 de lei, o armă de vânătoare, cartuşe letale, lunete şi accesorii pentru arme de foc, carne de vânat, trofee, articole pirotehnice şi alcool, în urma perchezițiilor efectuate în cursul zilei de 18 februarie, pe raza judeţului.

Acţiunea a vizat 18 persoane, cu vârste cuprinse între 22 de ani şi 57 de ani, bănuite că ar fi introdus ilegal pe teritoriul României arme de vânătoare, pe care le-ar fi folosit pentru comiterea unor fapte de braconaj cinegetic pe raza judeţului Bistriţa-Năsăud.

ȘTIREA 2 Poliţiştii din Bistriţa-Năsăud au ridicat 20.000 de lei, o armă de vânătoare, cartuşe letale, lunete şi accesorii pentru arme de foc, carne de vânat, trofee, articole pirotehnice, alcool şi 20.000 de lei, în urma a 28 de percheziții domiciliare. 11 persoane au fost reținute.

1 perchezitii braconaj feb 16 2 perchezitii braconaj feb 16 3 perchezitii braconaj feb 16 4 perchezitii braconaj feb 16

”La data de 18 ianuarie a.c., poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud au efectuat 28 de percheziții, pe raza judeţului, la persoane bănuite de nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor, contrabandă calificată şi braconaj. 18 persoane, cu vârste cuprinse între 22 de ani şi 57 de ani, sunt bănuite că ar fi introdus ilegal, pe teritoriul României, arme de vânătoare, pe care le-ar fi folosit pentru comiterea unor fapte de braconaj cinegetic pe raza judeţului Bistriţa-Năsăud”, informează IPJ BN.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat o armă de vânătoare confecţionată artizanal, 2 ţevi pentru arme de vânătoare, 207 cartuşe letale, lunete şi accesorii pentru arme de foc, 4 kg de carne de vânat, 17 trofee (cerb, ţap şi mistreţ), 200 de articole pirotehnice din categoria a II-a, 400 l de alcool şi 20.000 de lei.

5 perchezitii braconaj feb 16 6 perchezitii braconaj feb 16 7 perchezitii braconaj feb 16 8 perchezitii braconaj feb 16

Față de 11 persoane s-a dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracţiunilor de contrabandă calificată, nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor, braconaj, mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului. Acestea urmează să fie prezentate Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud, cu propunere de arestare preventivă.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române şi al Departamentului de Informații și Protecție Internă.

La activităţi au participat și jandarmi.

9 perchezitii braconaj feb 16 10 perchezitii braconaj feb 16 11 perchezitii braconaj feb 16 12 perchezitii braconaj feb 16

ȘTIREA 1 Poliţiştii din Bistriţa-Năsăud fac astăzi percheziţii la 18 de persoane bănuite că ar fi introdus ilegal pe teritoriul României arme de vânătoare pe care le-ar fi folosit pentru braconaj cinegetic.

13 perchezitii braconaj feb 16„Joi dimineaţa, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa- Năsăud efectuează 28 de percheziții, pe raza judeţului, la persoane bănuite de contrabandă calificată, nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor şi braconaj. Un număr de 18 persoane, cu vârste cuprinse între 22 de ani şi 57 de de ani, sunt bănuite că ar fi introdus ilegal pe teritoriul României arme de vânătoare pe care le-ar fi folosit pentru comiterea unor fapte de braconaj cinegetic pe raza judeţului Bistriţa-Năsăud”, se arată într-un comunicat al IPJ Bistriţa-Năsăud.

Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române şi Departamentul de Informații și Protecție Internă sunt implicate în operaţiunea la care participă și jandarmi.

10 comentarii

  • Pi ii şi pi mama lor, ca amu o scăpat de protecţia celor interceptati anterior.Spargeţi buba, să curgă puroiu, până la capăt.

    • P.S. Ia ghiciti unde sa întîmplat? Fix la PARVA acolo dacă nu-i puscoi in fiecare casă,la urmatoarea sunt doua.

  • Exista un comert infloritor cu arme de vanatoare procurate in Occident si transportate de firmele de transport de pe valea Somesului. Politistii de la IJP BN biroul Arme si munitii sant niste covrigari care cunosc prea bine situatia dar isi umfla penele de closca in fata altora și a lipsei de profesionalism a unor functionari ai M.A.I .

  • Cat de repede ramanem fara fond de vanatoare, si baietii smecheri or fi nevoiti sa impuste gainile cacacioase din curtile oamenilor ca sa-si consume adrenalina.

    • D-le Bălan poate se împușcă intre ei. Măcar de s-ar împușca înainte sa dispară toate animalele!

  • Bun articol, contrabanda cu arme aduse din occident , pericol, se trage , mai vine Ramona sa sparga buba si sa curga puroiul, palpitant.

    • D-nu Telcian ala din Dumitra cind vine merge cu autorizatie si plateste la ocolul silvic tarifele lor care sint cele mai mari din tara,verifica autorizatile si nu vorbi ce nu ai de vorbit.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.