Actualitate Recomandări

Percheziții la Bistrița. O femeie, consilier juridic la o instituție, reținută apoi în arest la domiciliu

O femeie din Bistrița, bănuită de comiterea unor infracțiuni de abuz în serviciu, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals și fals în înscrisuri sub semnătură privată, a fost reținută de polițiști, în urma unor percheziții, informează Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud într-un comunicat:

“Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Bistrița-Năsăud, cu sprijinul polițiștilor de la Serviciul Criminalistic, au pus vineri în aplicare două mandate de percheziție, ambele în municipiul Bistrița.

Acțiunile au fost desfășurate în cadrul unui dosar penal aflat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița, având ca obiect documentarea şi investigarea ilegalităţilor săvârşite de persoane implicate în comiterea unor infracțiuni de abuz în serviciu, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals, și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Din cercetările efectuate a reieșit faptul că, începând cu anul 2012 și până în prezent, o femeie de 56 de ani, din Bistrița, în calitate de consilier juridic unic în cadrul unei instituții publice județene, nu și-ar fi îndeplinit atribuțiile de serviciu și nu ar fi promovat o acțiune civilă în vederea recuperării prejudiciului de 113.594,74 de lei, cauzat instituției pe care o reprezenta.

Totodată, pentru a da aparență de legalitate privind îndeplinirea atribuțiilor de serviciu, respectiv pentru a menține în eroare instituția și organele de control cu privire la activitățile întreprinse, a falsificat hotărâri ale instanțelor de judecată, prin inserarea unor aspecte nereale. Ulterior falsificării, le-a folosit și prezentat auditorilor în urma unor controale efectuate în anul 2019.

De asemenea, persoana în cauză a mai fi falsificat angajamente de plată către instituție și a efectuat personal plăți la casieria instituției, în numele și contul celor două persoane care au adus prejudicii instituției.

La percheziții au fost descoperite și ridicate înscrisuri cu valoare probatorie pentru cauză, medii de stocare portabile, un telefon mobil, un laptop și o unitate centrală.

Totodată, a fost pus în executare un mandat de aducere pe numele femeii de 56 de ani, iar după audieri față de aceasta a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând a fi prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Activitățile investigative vor continua și în zilele următoare de către o echipă de cercetare din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Bistrița-Năsăud”.

Conform unor surse autorizate, instituția în cauză este Inspectoratul Școlar Județean.

ACTUALIZARE

Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Bistrița a dispus arestul la domiciliu pentru următoarele 30 de zile, în cazul femeii reținute. Cercetările în acest caz sunt continuate de către polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, a transmis IPJ BN.

Foto cu caracter ilustrativ

15 comentarii

 • Numele acestei bugetare privilegiate de statul bugetistat nu îl aflăm și noi? Fraierii de serviciu? Noi ăștia care lucrăm la privat pe 2-3000 de lei??? In ce instituție lucra și ce partid o proteja???

  51
  7
 • asa s doua trei patru treimi dintre bugetari care s platiti in bugetul tarii
  majoritatea merg acasa la ora 12 si se invoiesc de la sefu sau stau si bea cafeaua in timpul programului de lucru sau fumeaza cand vor sau se uita pe timponline sau comenteza sau VORBESC LA TELEFON CU FAMILIA IN TIMPUL PROGRAMULUI!!!!
  doamna macar a vrut sa justifice cu acte ce altii o fac la vedere

  33
  20
 • Dacă cineva – nu Curtea de conturi, că ăștia-s politic, compusă în mare parte nevestele celor ce conduc instituțiile furate – ar face un control cu privire la buna credință și competența cu care sunt apărate interesele juridice ale instituțiilor publice bugetare, s-ar cruci ce-ar afla.
  Aproape totul este o mânărie, o mimare de preocupare și interes și, în fond, o tranzacționare a beneficiilor maxime ce se pot obține.
  Sunt instituții în care, în corpore, inclusiv directorul și juristul – dau în judecată instituția pentru drepturi bănești, nu pentru nerespectarea programului.
  Și ghici cine câștigă ?
  Cine trebuie.
  Vede cineva ce se întâmplă în acest sens și care-i eficiența la majoritatea instituțiilor publice din județ ?
  Și dacă da, ce face acel cineva ?
  Cine a solicitat un audit juridic de la instituția tutelară ?
  Nimeni.
  Ba uneori, pentru a se ”scoate” cu justificări savante, angajează, pe bani publici, ”case de avocatură” scumpe și cu pretenții, creând aparența seriozității.
  Baltă să fie , că pești sunt destui .

  38
  3
 • Nu au sens comunicatele astea din partea I.P.J.BN fără nici un conținut clar, sunt așa ca să treacă vremea…Spune d-le numele persoanei, instituția unde a lucrat și alte chestii concrete, nu ne aburiți cu povești de adormit adulții…Fiți fermi în declarații, că suportăm ce naiba?! Asta-i ca și cum vom vedea, undeva, cândva, nimic palpabil, tipic milițienesc de altfel!

  57
  1
  • Urmeaza doamna de la personal, aia cu nume de legenda, pt ca toata lumea stie ca actionau in simbioza si efectiv vindeau posturile ca pe vremea fanariotilor.

   27
   2
  • interesant cum ii mai protejam pe infractori!!! de ce atata secretomanie? plebea nu are dreptul sa stie ce fac gunoaiele astea care ar trebui sa actioneze in favoarea cetateanului?

   27
   2
 • Să nu precizezi numele instituției este de noaptea minții!
  1. Oare pentru cine a scos cărbuni din foc respectiva doamnă?
  2. Oare pe cine va da pe goarnă respectiva doamnă? Miroase de la o poștă a “grup organizat”.
  3. Pentru cine este de fapt acest mesaj? Este clar că se pregătește debarcarea unui greu dacă “nu percutează” ceea ce trebuie.
  Tipic milițienilor, au spus nimic!

  29
  5
 • Nume, poza si institutia cand apar odata ca sa stim si noi cum sa ne ferim de astfel de elemente ?
  Pana cand acoperim HOTIA ?

  21
  5
  • Inspectoratul Scolar Județean BN. Acum, dascălimea nemulțumită poate ieși la atac. Regretele sunt tardive.

   22
   2
 • Mie îmi place maxim cum sute de comentatori, stiu ei domnule de hotii…. de corupți… de neveste….Da nici unul nu merge sa scrie negru pe alb, uite ala a făcut asta!!!!! Și Numa de neveste se vorbește , de nevestoi(soți bărbați) niciodată!!!! Deși ei sunt cei mai mulți! Dar sa revenim! Fraților dacă aveți cunoștința fe fărădelege… apoi mereti și dați scris la organe, ca altfel Numa comentaci ramaneti și fenomenul nu dispare!!! Tăcerea crează monștri!!!!

  14
  11
  • Dar cum credeti ca s-a ajuns sa fie descooerite neregulile? Prin sesizari de la cei afectati, numai ca e nevoie de muulte atentionari pentru a se lua masuri.
   Pana o sa-i sperie putin pe coruptii din sistem, mai avem de asteptat.

   8
   2
 • Acum asteptam sa se adune toti angajatii de la jbspectorat sa semneze petitii, ca nu e adevarat, ca presa are ceva cu bugetarii si e Nevinovata ca are nepoti, etc…
  ASA CA IN SUCEAVA
  IN SUCEVA TRSBUIA CA POLITIA SA I ARESTEZE PE TOTI AIA CARE AU SEMNAT PENTRU AFILIEREA LA UN GRUP MAFIOt ORGANNIZAT.
  Daca au semnat ca o sustin inseamna ca recunosc si stiu ceea ce a aflat politia!!!

  14
  2
 • Fapte din 2005,neplata chiriei pentru o clădire ce functiona ca grădiniță, clădire revendicata de fostul proprietar sau moștenitorii lui.Profesorul Cazacu,inspector general pînă înainte cu două luni de deces 9 octombrie 2006, dupa obiceiul romanesc,mortul
  e vinovat, fapte din 2012.Cine,ce polițe plătește?

  8
  4
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS