Social

Pestă porcină africană confirmată într-o exploatație din județul Bistrița-Năsăud

La propunerea DSVSA, prefectul judeţului Bistrița-Năsăud a fost notificat în vederea convocării Centrului Local de Combatere a Bolilor (CLCB) la data de 23.06.2021, în vederea actualizării și aprobării ”Planului de măsuri pentru combaterea şi prevenirea difuzării virusului PPA pe teritoriul județului BN”, în urma confirmării pestei porcine africane la porcii domestici dintr-o exploatație de pe raza localității Sânmihaiu de Câmpie.

Având în vedere evoluţia şi extinderea galopantă a pestei porcine africane (PPA) pe teritoriul României, s-a delimitat o zonă de protecție de minim 3 km în jurul focarului, care la rândul ei trebuie să fie într-o zonă de supraveghere cu o rază de cel puțin 10 km.

Zona de protecție cuprinde localitățile: Sânmihaiu de Câmpie, La Curte.

Zona de supraveghere: Zoreni, Jimbor, Sălcuța, Fântânele Sîngeorzu Nou, Bungard, Moruț, Brăteni, Budurleni, Archiud, Stupini, Comlod, Orosfaia, Coșeriu, Delureni, Fântânița, Scoabe, Visuia, Miceștii de Câmpie, Budești Fânațe, Budești.

Din zona afectată fac parte următoarele fonduri de vânătoare: 2 Dobric, 3 Agrieș, 4 Târlișua, 19 Nepos (parțial), 20 Mintiu, 21 Măgheruș, 32 Sâniacob, 33 Figa, 34 Malin, 1 Negrilești.

https://www.facebook.com/PrefecturaBN/posts/3819508574845271

Foto cu caracter ilustrativ

3 comentarii

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS