Social

Peste 100 de biserici ortodoxe, în construcție în BN

În acest moment, în Bistrița-Năsăud sunt în faza de lucrări de construcție peste 100 de biserici și edificii bisericești ortodoxe.

”Vă facem cunoscut că în comunitățile ortodoxe din județul Bistrița-Năsăud sunt în construcție peste 100 de biserici și edificii bisericești, în diferite faze, de la fundație la pictură. Totodată, în cursul anului 2015 Arhiepiscopia a demarat amenajarea Centrului social educațional ”Grigore Pletosu” din Bistrița prin achiziționarea imobilului în care a funcționat Liceul de Muzică, pentru a realiza aici diferite programe pentru copii și tineri având în vedere importanța misiunii în rândul tinerilor pentru a-i forma morali, educați și cuminți. De la an la an, costurile mari ale acestor lucrări sunt acoperite, în bună parte, prin efortul bunilor credincioși, iar pe de altă parte prin constribuția generoasă a Consiliului Județean și Consiliilor Locale, care de fiecare dată au dat dovadă de multă înțelegere în condițiile de criză ale economiei românești”, spune IPS Andrei Andreicuț, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, într-o adresă către Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, în care se solicita finanțare pentru anul 2016.

Reamintim că anul acesta CJ a alocat pentru biserici 474.000 lei: Arhiepiscopia Ortodoxă a Vadului, Feleacului și Clujului – 400.000 lei, Biserica Penticostală Sfânta Treime Bistrița – 35.000 lei, Biserica Reformată Bistrița – 20.000 lei, Episcopia Română Unită cu Roma, Greco-Catolică de Cluj-Gherla – 6.000 lei, Arhiepiscopia Romano-Catolică de Alba Iulia – 6.000 lei, Biserica Creștină Baptistă Betania Bistrița – 4.000 lei, Arhiepiscopia Majoră Română Unită cu Roma, Greco-Catolică de Alba Iulia și Făgăraș – 3.000 lei.

În 2015, CJ a repartizat unităților de cult 600.000 de lei, la fel în 2014 și 2013.

Foto arhivă: Biserica Ortodoxă din Jelna

5 comentarii

 • Ziduri goale, lipsite de suflet …
  Mausolee reci, de unde iubirea fata de semeni si compasiunea au plecat demult…
  Cate camine pentru batrani au construit pe langa biserici ?
  Cate crese se puteau construi cu banii dati acestor monumente ale lacomiei ?
  Batranii nostri mor singuri, parasiti, ignorati, in timp ce biserica isi aduna averile, uitand adevarata menire a sa, fara sa isi dea seama ca se condamna singura la disparitie…
  Iar atunci vor fi si mai multe ziduri goale, prabusite de propria-i lacomie…

 • Asta ar insemna ca aproape in toate localitatile sa fie in constructie cate 2 biserici sau in cele 4 orase sa fie 40 de biserici in constructie. Ma indoiesc ca acesta este adevarul.

 • Construiesc 100 de biserici ortodoxe si nu sunt in stare sa restituie biserica greco-catolica de langa Coroana. Ce rusine imensa. Nu sunt crestini adevarati daca au refuzat retrocedarea. Iubeste-ti aproapele ca pe tine insuti! Sa nu furi! Aceste porunci ortodocsi nu le respecta.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS