Recomandări Social

Peste 2.000 de fermieri din judeţ blocaţi la plata subvenţiilor

Peste 2000 de fermieri din Bistriţa-Năsăud sunt blocaţi la plata subvenţiilor aferente campaniei 2016, jumătate dintre ei în urma controalelor prin teledetecţie, arată APIA.

Conform agroinfo.ro, dintr-un total de 31.841 de fermieri din judeţul nostru care au depus cererea unică în 2016, 2009 sunt blocați la plată și 67 sunt pe fluxul de plată.

În fiecare județ din România sunt mai mulți agricultori blocați, în acest moment, la plata subvențiilor aferente campaniei 2016.

Potrivit documentelor Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA),motivele pentru care sunt blocate plăţile sunt: angajamentele fermierilor pentru pachetele 4 culturi verzi și pachetul 7 gâsca cu gât roșu din măsura 10 – plăți compensatorii benefice pentru mediu și climă, lotul 2 de fermieri care au fost selectați în eșantionul de control pentru verificarea parcelelor agricole prin teledetecție; fermierii care au solicitat sprijinul cuplat vegetal pentru lista de culturi eligibile pentru această schemă de sprijin, blocaje/alte erori.

În Bistriţa-Năsăud, 385 fermieri sunt blocați pentru că au în cerere bifat sprijin cuplat vegetal (SCV); 234 sunt blocați pentru P4 și P7 din măsura 10; 910 sunt în lotul 2 teledetecție; 480 sunt blocaje/alte erori.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.