Social

Grindeanu și Cuc, pe șantierul unui tronson din ”Poarta Transilvaniei”. ”La vară inaugurăm”

(FOTO-VIDEO) Premierul Sorin Grindeanu și ministrul Transporturilor Răzvan Cuc au mers pe șantierul tronsonului 1 din Lotul 1 al drumului ”Poarta Transilvaniei”, Mureșenii Bârgăului (DN 17) – Lac Colibița – Colibița, investiție prin PNDL.

Obiectivul de investiții le-a fost prezentat de primarul comunei Tiha Bârgăului, Vasile Șut.

”Domnule președinte, domnule primar, am văzut că ați început lucrările la jumătatea lui martie. Vă spun din experiența mea de fost președinte de Consiliu Județean, să știți că o să vin la vară să văd dacă v-ați ținut de cuvânt față de ce v-ați angajat. Domnule primar, sper că ați depus și pe PNDL 2; să știți că sunt peste 12.000 de proiecte depuse în toată țara. Dincolo de ce vedeți la televizor, vă rog frumos să credeți – și asta știe fiecare primar – că PNDL-ul acesta este un program național care a avut succes, tocmai pentru că a avut succes faza 1, de aici și dorința primarilor de a depune pentru PNDL 2. De ce? Pentru că prin acest program s-a redus foarte mult decalajul dintre sat și oraș, s-a investit în drumuri, în ape, în canal, în tot ceea ce înseamnă școli. Noi vom continua; suntem în faza de evaluare de proiecte și îmi doresc să putem finanța cât mai multe dintre acestea. Îmi doresc să vin la vară, dacă ați îndeplinit ce v-ați angajat. Deși scrie 18 luni, nu vreau să fac presiuni, dar, din ce a zis domnul președinte, puteți să le faceți mai repede, să vin să văd lucrările finalizate”, a spus premierul Sorin Grindeanu.

”Am avut bucuria să îi prezint premierului Sorin Grindeanu una dintre cele mai frumoase zone ale județului nostru și ale României, Valea Bârgăului și lacul Colibița. Avem în derulare proiectul de asfaltare a drumului județean Mureșenii Bârgăului – Colibița, pe o lungime de 5,5 km, finanțat cu peste 14 milioane de lei de Guvernul României prin PNDL. Până la finalul verii vom merge pe asfalt nou la Colibița și premierul Sorin Grindeanu ne-a promis că va fi prezent la recepția acestei investiții”, a menționat președintele CJ Radu Moldovan.

AICI MAI MULTE FOTOGRAFII.

El a adăugat: ”Aveți un județ superb, am văzut lacul Colibița, sper ca acest drum să fie gata până la vară, constructorul să își respecte angajamentul și să se țină inaugurarea. Peisajul care e acolo este comparabil cu ce se laudă cei din Elveția sau Austria”.

Lotul 1, km 0+000-11+578, Mureșenii Bârgăului (DN 17) – Lac Colibița – Colibița, tronson 1, km 0+000 – 5+115, va fi modernizat de Dimex Company, care a câștigat etapa contestațiilor în dauna Îndemânarea Prodcom cu 12.799.884.23 lei fără TVA. Lucrările încep în această primăvară și se vor finaliza în vară. 975.667 lei din valoarea totală a investiției (25.020.328 lei) se finanțează din bugetul județean.

6 comentarii

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.