Social

Cum a fost primit la Prund premierul Grindeanu. Mesaj pentru bârgăuani (FOTO-VIDEO)

Vizita de lucru în Bistrița-Năsăud a premierului Sorin Grindeanu alături de minsitrul Transporturilor Răzvan Cuc a continuat cu un scurt popas la Prundu Bârgăului, unde oaspeții au fost așteptați în centrul localității de tineri îmbrăcați în costume populare și serviți cu pâine, sare și țuică de Bârgău.

L-au întâmpinat pe prim-ministrul Grindeanu primarii de pe Valea Bârgăului (Doru Crișan – Prundu Bârgăului, Nicolae Vrâncean – Josenii Bârgăului, Vasile Șut – Tiha Bârgăului și Vasile Laba – Bistrița Bârgăului).

”Sunteți singurul prim-ministru care ajungeți pe Valea Bârgăului și ne faceți o deosebită onoare. Vă mulțumim pentru acest lucru”, a spus Doru Crișan.

”Se scrie o filă de istorie într-o zonă istorică a județului, una dintre puținele comune martir din România, cu oameni care s-au luptat cu toate sistemele pentru a-și apăra drepturile. Valea Bârgăului este condusă de primari vrednici, care au dezvoltat proiecte importante pentru comunitățile lor. După evaluarea proiectelor depuse pe PNDL, vor veni altele la fel de improtante. Unul dintre ele, o Casă de Cultură adevărată pentru toată Valea Bârgăului, a trecut de procedura de achiziții la CNI și sper ca în cel mai scurt timp să se se treacă la execuția ei. Domnul Sorin Grindeanu este primul premier care oprește pe această vale”, a menționat președintele Consiliului Județean, Radu Moldovan.

Înainte de a face ”o baie de mulțime”, premierul Sorin Grindeanu le-a spus celor prezenți: ”Am mai oprit pe această vale, am venit cu mașina când era în lucru drumul spre Suceava și traficul era întrerupt foarte des. Am trăit într-o zonă asemănătoare în Caraș Severin, nici acolo n-a ajuns CAP-ul, IAS-ul, n-au putut din cauza tăriei oamenilor la fel ca aici. Eu îi rog pe primari să trecem dincolo de politică, să ne ocupăm de administrație, să lăsăm deoparte cearta și circul, noi să ne ocupăm de ce am promis oamenilor. Circul nu ne interesează, peste trei ani când o să fie alegeri dacă tot ce s-a promis se va întâmpla lumea va fi mulțumită și primarii realeși. Asta e ceea ce îmi doresc. Știu că ați depus multe proiecte pe PNDL. O problemă cu care ne confruntăm, inclusiv aici, este cea legată de lemnul de foc. O să facem o reglementare în perioada imediat următoare să îndreptăm ceea ce a fost greșit. S-a depăsit o anumită limită care nu trebuia să fie depășită. Vom reglementa aceste lucruri”.

AICI MAI MULTE FOTOGRAFII.

2 comentarii

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.