Economie

Tone de îngrășăminte chimice, confiscate în urma unor controale

Peste 20 de tone de îngrășăminte chimice au fost confiscate în urma unor controale făcute de polițiști și de reprezentanți ai Oficiului Fitosanitar Bistrița-Năsăud întrucât nu erau depozitate conform normelor legale privind protecția mediului.

Cea mai mare cantitate, 12 tone, a fost confiscată de la o persoană fizică autorizată (PFA) din Budești pentru că nu era depozitată conform normelor legale privind protecția mediului. Din aceeași localitate și din aceleași motive a fost confiscată și cantitatea de 6 tone de îngrășământ chimic de la o firmă. Din Miceștii de Câmpie, polițiștii au confiscat 3,2 tone de îngrășăminte chimice tot pentru că nu au fost depozitate conform normelor legale privind protecția mediului.

Probleme au fost găsite și la Bistrița. De la un operator economic din municipiu, polițiștii au confiscat 7,5 litri de erbicid, expirat din luna decembrie 2023, iar la o societate comercială din Bistrița, polițiștii au găsit 275 kilograme de azot, expus spre vânzare fără ca societatea în cauză să fie înregistrată pentru operațiuni cu precursori de explozivi și fără a fi respectate condițiile de depozitare a îngrășămintelor chimice.

În urma controalelor, au fost aplicate 5 sancțiuni contravenționale cu avertisment și au fost constatate 8 infracțiuni la regimul mediului și la regimul substanțelor periculoase, a informat Inspectoratul de Poliție Județean într-un comunicat.

Controalele au fost făcute de polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase în cadrul acțiunii naționale FITOS 2024, împreună cu reprezentanți ai Oficiului Fitosanitar Bistrița-Năsăud.

”Astfel de activități vor continua în perioada următoare pentru prevenirea și combaterea faptelor de natură a pune în pericol protecția plantelor și mediul“, a transmis IPJ.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.