Actualitate Recomandări

Peste 2500 de afaceri din judeţul Bistriţa-Năsăud, în pericol să se închidă

Peste 2500 de persoane fizice autorizate din Bistriţa-Năsăud şi 136 de întreprinderi individuale riscă să dispară la jumătatea acestei luni. Nerespectarea noilor obligații legislative va duce la radierea automată a acestora de la registrul comerțului.

Au avut la dispoziție doi ani să se conformeze noilor reglementări legale, dacă nu au făcut-o vor fi radiați automat din registru pe data de 17 ianuarie. Ne referim la un număr de 2508 persoane fizice autorizate și la 136 de întreprinderi individuale cu activitate în județul Bistriţa-Năsăud.

Mai precis, pe 17 ianuarie 2019, expiră perioada de 2 ani pe care persoanele fizice autorizate (PFA) și întreprinderile individuale (II) o au la dispoziție pentru a solicita oficiului registrului comerțului din raza sediului profesional, înregistrarea mențiunilor referitoare la obiectul de activitate, ca urmare a intrării în vigoare a Legii nr. 182/2016 privind desfășurarea activităților economice de către persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale și întreprinderile familiale.

Astfel, potrivit actului normativ mai sus menționat, „PFA poate avea în obiectul de activitate cel mult 5 clase de activități prevăzute de codul CAEN”, în timp ce „întreprinderea individuală poate avea în obiectul de activitate cel mult 10 clase de activități prevăzute de codul CAEN”.

În termen de 60 de zile de la împlinirea celor 2 ani, respectiv începând cu data de 19 martie 2019, Oficiul Registrului Comerțului radiază, din oficiu, persoanele fizice autorizate și întreprinderile individuale al căror număr de activități incluse în obiectul de activitate este mai mare decât cel impus de legislația în vigoare.

Lista persoanelor fizice autorizate și a întreprinderilor individuale care nu și-au îndeplinit obligația de modificare a obiectului de activitate este publicată pe pagina de internet a Oficiului Național al Registrului Comerțului. O puteţi accesa dând click AICI.

Etichete

5 comentarii

  • Ciudată practica listelor.
   Îți deschizi afacerea , din motive independente de tine vine o decizie din cer şi te trezeşti fără voia ta pe o listă a ruşinii. Bun, 2 ani pare termen rezonabil de adaptare conformare din punct de vedere a unui funcționar, dar pentru un om care are o firmă, adaptarea la tot felul de tumbe legale impuse pe bandă rulantă în fiecare zi,nu prea e posibilă dacă vrei să ai şi activitate productivă.
   La capăt de linie poți pierde parteneri şi oportunități doar prin mecanismul ăsta de restricționare.

  • sunt in lista oameni care habar nu aveau de modificarile din lege. o parte au aflat din acest articol. altii poate nici nu stiu …. nu au fost anuntati de nimeni!!!!. felicitari Cristiana Sabau.

 • Daca am PFA cu 10 activitati si o AFACERE DE SUCCES nu poate NIMENI sa ma opresca sa fac profit pentru ca….. o sa uit sa-mi reduc la 5 numarul de activitati!!!!!!!!!!!!
  PS : Parca vad pe 18 ianuarie cum dispar din Bistrita …spalatorii…croitorii…magazine mixte…traduceri…chioscuri de ziare…bacanii…tutungerii…ateliere de reparatii TV, de reparat telefoane…etc… VA IMAGINATI…MAI RAU CA IN APOCALIPSA!!!
  Cu un SRL am voie sa uit!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.