Actualitate

Peste 30.000 de articole pirotehnice, confiscate la Bistrița

În urma unui control al jandarmilor, peste 30.000 de materiale pirotehnice scoase la vânzare ilegal au fost confiscate la Bistrița.

”Un agent economic din Bistrița a fost depistat de către jandarmi în timp ce avea expuse spre comercializare peste 30.000 de materiale pirotehnice, fără respectarea prevederilor legale în vigoare. Jandarmii au ridicat în vederea indisponibilizării cele 30.490 materiale pirotehnice – în valoare de 22.628 lei – iar actele de sesizare au fost predate către Biroul Arme și Muniții din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean în vederea continuării cercetărilor.

Atât astfel de acțiuni, cât și activități preventive pe această linie, sunt organizate pe toată perioada sărbătorilor de iarnă pentru prevenirea și combaterea faptelor de natură penală și contravențională la regimul materialelor pirotehnice”, informează Inspectoratul de Jandarmi Județean Bistrița-Năsăud.

(Foto: IJJ BN)

70 kg de articolele pirotehnice din categoriile F1 și P1, confiscate la Livezile

Polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase și luptători ai Serviciului Acțiuni Speciale Bistrița-Năsăud au desfășurat o acțiune în cadrul planului ”Foc de artificii”, pe raza localității Livezile.

Astfel, în piața din comună, au depistat un bărbat de 61 de ani din Bistrița care comercializa articole pirotehnice din categoriile P1 și F1, ținute într-un  autoturism, fără respectarea normelor legale în domeniu.

Polițiștii au ridicat în vederea indisponibilizării cantitatea de 70 kg de articolele pirotehnice din categoriile F1 și P1 și au întocmit dosar penal, informează Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

Dosare penale pentru deținerea de articole pirotehnice fără autorizare

Polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au depistat un bărbat de 47 de ani, din Bistrița, care a deținut și transportat cantitatea de aproximativ 10 kg articole pirotehnice din categoria F3, F2 și P1 fără să fie autorizată în acest sens.

Totodată, pe raza localității Livezile, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului au depistat în flagrant delict un bărbat de 45 de ani, din Dumbrava, care avea asupra sa aproximativ 1 kilogram de articole pirotehnice, sub forma a 20 de pachete din categoria P1, fără a deține autorizație în acest sens sau documente de proveniență.

În cele două cazuri articolele pirotehnice au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor fiind totodată înregistrate dosare penale cu privire la infracțiunea de orice operațiuni cu articole pirotehnice fără drept.

3 comentarii

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.