Actualitate

S-a instalat iarna. Cum se circulă pe drumurile din județ

Începând de ieri după-amiază, s-a acționat pe drumurile naționale din Bistrița-Năsăud cu 29 de utilaje pentru deszăpezire și s-au folosit aproximativ de 127 de tone de material antiderapant pe DN 17C, DN 17, DN 17D, DN 15A, informează Instituția Prefectului.

Din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, între orele 08.30-10.00 traficul rutier a fost deviat pe DJ 172D (Josenii Bârgăului – Ilva Mică) din cauza unui TIR care a blocat circulația.

În continuare, în județ, se circulă în condiții de iarnă iar utilajele de deszăpezire intervin pentru curățarea drumurilor naționale și județene și combaterea poleiului cu material antiderapant, se arată într-un comunicat privind starea drumurilor.

În aceste condiții, conducătorii auto sunt atenționați să circule cu prudență, cu adaptarea vitezei la condițiile de drum, precum și cu privire la obligativitatea echipării autovehiculelor pentru sezonul rece, cu montarea anvelopelor de iarnă.

Șoferii care au probleme în trafic din cauza stării drumurilor cauzate de fenomene meteo (gheață, polei, zăpadă) pot semnala aceste situații la următoarele numere de telefon:

  • pentru drumuri naționale: tel. 0263233615, 0263266620 – Dispecerat Secția de Drumuri Naționale Bistrița-Năsăud;
  • pentru drumurile județene: tel. 0745361973 – ing. Petraș Ghiță, Consiliul Județean Bistrița-Năsăud;
  • pentru drumurile comunale se va lua legătura cu personalul din cadrul primăriilor;
  • Inspectoratul pentru Situații de Urgență Bistrița al județului Bistrița-Năsăud: tel. 0263239404;
  • Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud: tel. 0263203005;

În situații de urgență se va apela numărul unic pentru apeluri de urgență 112.

Etichete

1 comentariu

  • Unde sunt utilajele de dezepezire ? Pe drumul județean Ilva Mica -Lunca Ilvei,astăzi au fost o mulțime de accidente din cauza ca nu s-a intervenit cu antiderapant, între Ilva Mica și Poiana Ilvei o mașină a părăsit carosabilul și a rupt un stâlp de electricitate .
    Bătaie de joc…..doar taxe de drum…

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.