Actualitate

Peste 36 de milioane de lei pentru modernizarea ambulatoriului Spitalului Judeţean

* Înaintea semnării contractului de finanţare, CJ aprobă bugetul proiectului de modernizare, dezvoltare şi echipare a ambulatoriului Spitalului Judeţean de Urgenţă * Două proiecte de câte 6.734.605 lei pentru realizarea unui sistem sistem informatic integrat destinat primăriilor pentru gestionarea Registrului Agricol * Vor primi bani de la CJ ortodocşii, greco-catolicii de Cluj-Gherla, reformaţii, baptiştii, penticostalii, romano-catolicii şi greco-catolicii de Alba.

În şedinţa de miercuri 29 mai, Consiliul Judeţean va modifica şi completa hotărârea din 2009 privind aprobarea susţinerii implementării proiectului „Modernizarea, dezvoltarea şi echiparea Ambulatoriului Spitalului de Urgenţă al judeţului Bistriţa-Năsăud”, finanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională.

Deoarece s-au revizuit şi actualizat documentaţia tehnico-economică, cererea de finanţare şi analiza cost beneficiu, bugetul proiectului a suferit modificări, valoarea totală fiind de 36.133.011,70 lei (cheltuieli eligibile: 24.849.302,65 lei, contribuţia proprie de 2% din cheltuielile eligibile: 496.986,05 lei , TVA: 6.951.485,91 lei, cheltuieli neeligibile: 4.332.223,14 lei).

Hotărârea de aprobare a proiectului şi a cheltuielilor legate de proiect este obligatorie înaintea semnării contractului de finanţare.

CJ va aproba bugetele, organigramele şi programele de activităţi pe 2013 ale Centrului Judeţean pentru Cultură, Bibliotecii Judeţene şi Complexului Muzeal.

Bugetul CJC este de 2,7 milioane lei. 1.172.600 lei sunt repartizaţi pentru activităţile culturale. Biblioteca va avea un buget de 1,7 milioane lei, pentru calendarul acţiunilor fiind rezervată suma de 428.000 de lei. Bugetul Complexului Muzeal este de 2 milioane de lei. Expoziţiile, colocviile şi simpozioanele costă 110.000 lei.

CJ va aloca bani şi pentru unităţile de cult aparţinând cultelor religioase recunoscute în România, însă nu a făcut publice în materialele de şedinţă sumele pe care le vor primi ortodocşii, greco-catolicii de Cluj-Gherla, reformaţii, baptiştii, penticostalii, romano-catolicii şi greco-catolicii de Alba.

Banii vor fi acordaţi în baza ”O.G. nr. 82/2001 privind stabilirea unor forme de sprijin financiar pentru unităţile de cult aparţinând cultelor religioase recunoscute din România şi a prevederilor H.G.R. nr. 1470/2002 privind aprobarea Normelor metodologice de aplicare a O.G. nr. 82/2001 şi în baza solicitărilor de la unităţile de cult se propune acordarea de sprijin financiar prin unităţile centrale de cult conform anexei la proiectul de hotărâre”. ”Acordarea sprijinului financiar se face la solicitarea unităţilor centrale de cult formulată pe baza cererilor primite de la unităţile locale de cult conform prevederilor art. 14 alin. (1) din norme, iar justificarea acestora se face conform art. 15 din Normele metodologice pentru aplicarea prevederilor O.G. nr. 82/2001 aprobate prin H.G.R. nr. 1470/2002”, precizează CJ.

În şedinţa de miercuri vor fi validate şi două proiecte legate de “Gestiunea în sistem informatic a Registrului Agricol şi a altor servicii publice destinate cetăţenilor în cadrul unor unităţi administrativ-teritoriale din judeţul Bistriţa-Năsăud”, fiecare în valoare de 6.734.605 lei.

În aprilie s-a deschis sesiunea de depunere a proiectelor prin Programul Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii economice, Axa III „Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor pentru sectoarele privat şi public”, Domeniul Major de Intervenţie 2 „Dezvoltarea şi creşterea eficienţei serviciilor publice electronice”, Operaţiunea 1 „Susţinerea implementării de soluţii de e-guvernare şi asigurarea conexiunii la broadband, acolo unde este necesar”. Perioada de înregistrare a propunerilor de proiecte este cuprinsă între 05.04.2013 până la data de 05.06.2013.

Programul prevede realizarea unui sistem informatic integrat destinat gestiunii Registrului Agricol în format electronic, precum şi a altor servicii publice electronice destinate cetăţenilor. ”Având în vedere faptul că primăriile judeţului nu deţin un astfel de sistem electronic integrat, precum şi infrastructura minimă care să susţină un asemenea sistem şi posibilitatea atragerii unor finanţări nerambursabile, considerăm că această oportunitate contribuie la dezvoltarea calităţii actului administrativ în scopul satisfacerii cerinţelor cetăţenilor. Solicitantul eligibil este Consiliul Judeţean ca lider de proiect, în parteneriat cu alte unităţi administrativ-teritoriale, ce au atribuţii de completare şi gestionare a Registrului Agricol. Rata maximă de cofinanţare din fonduri nerambursabile este de 98%”, se arată în proiect.

Contribuţia Consiliului Judeţean la fiecare proiect, în valoare de 81.497,15 lei, inclusiv TVA, reprezintă 2% din valoarea eligibilă de 4.074.858,25 lei. Perioada de implementare este de 18 luni.

Proiectele aflate pe ordinea de zi a şedinţei CJ din 29 mai pot fi consultate în detaliu AICI.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS