Social

Peste 470 de fermieri din județ și firme din sectorul agro-alimentar au primit câte 5000 de euro de la APIA

Peste 470 fermieri și antreprenori din județ din sectorul agro-alimentar, SRL, PFA, întreprindere individuală sau familială, au primit câte 5000 de euro (24.739 de lei) de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), microgranturi pentru capital de lucru destinate entităţilor din domeniul agroalimentar.

Cu acești bani își pot finanța cheltuielile privind stocurile de materii prime, materiale, mărfuri, își pot plăti datorii curente şi restante faţă de furnizorii curenţi, inclusiv faţă de furnizorii de utilităţi, chiria, arenda sau redevenţa pentru terenurile agricole.

De asemenea banii mai pot fi utilizați pentru achiziţia de servicii necesare activităţii curente/operaţionale, cu excepţia serviciilor de consultanţă, pentru achiziţia de echipamente, utilaje, instalaţii şi tehnologii necesare reluării activităţii curente/operaţionale și chiar pentru plata datoriilor către bugetul statului şi bugetele locale.

Lista nominală cu cei care au primit bani o puteți vedea AICI.

În total, beneficiarii din județul Bistrița-Năsăud primesc 11, 6 milioane de lei din programul de ”Microgranturi în domeniul agroalimentar” din cadrul schemei de ajutor de stat instituite prin OUG nr. 61/2022 privind unele măsuri pentru acordarea de microgranturi şi granturi pentru capital de lucru entităţilor din domeniul agroalimentar cu finanţare din fonduri externe nerambursabile.

Etichete

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.