Actualitate Recomandări

Pietonalul a înflorit. Amatorii de grădinărit au de unde alege (FOTO-VIDEO)

Numeroase specii de flori și arbuști se găsesc, începând de vineri, pe pietonalul ”Liviu Rebreanu” din Bistrița unde au venit 37 de comercianți la ediția a 3-a a Expo Bistrița ”Grădină și Ambianță”.

La cea mai mare căutare au fost bulbii de lalele și gladiole la 1,5 lei bucata.

”Avem și crinul gigant la prețul de patru lei, vă dați seama ce flori deosebite poate face, avem crin păianjen, rădăcină de ghimbir, anemone, bulbișori de ghiocei, rădăcinile de bujori care iar sunt foarte căutate. Florile s-au scumpit cam cu 30 până în 50 de bani pe bucată, noi depindem foarte mult de cursul euro. Cumpărăm marfa din străinătate și ne influențează cursul lui. Eu recomand oamenilor să planteze și flori exotice, ele sunt aclimatizate. Nu aducem nimic care să nu reziste sau să nu se acomodeze climatului nostru. Și olandezii s-au obișnuit cu piața noastră, știu și ei ce să ne ofere și noi, de asemenea, aducem ceea ce trebuie și vindem marfa bună. Ce e stricat merge la pierdere”, a spus Anamaria Fița din Sibiu.

Ecologistul Marius Bălan nu a plecat cu mâna goală.

”Am cumpărat de la aceeași doamnă din Sibiu de la care am cumpărat și anul trecut. Am luat acum bulbi de zambile olandeze mari. Nu am rezistat tentației și am mai cheltuit niște bănuți, dar nu consider că e o pierdere dacă dai banii pe flori”, a spus președintele Partidului Verde Bistrița.

La deschiderea oficială a târgului au participat președintele Camerei de Comerț și Industrie, Vasile Bar, președintele Consiliului Județean, Radu Moldovan, prefectul Ovidiu Frenț, vicepreședintele Vasile Puica și viceprimarul Gelu Muthi. Iată ce au declarat:

Programul expoziției:

  • Joi 4 aprilie: orele 12.00 – 19.00
  • Vineri 5 aprilie și sâmbătă 6 aprilie: orele 10.00 – 19.00
  • Duminică 7 aprilie: orele 10.00 – 17.00.

4 comentarii

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.