Actualitate

Pistele de cicliști, mai scumpe cu 3,2 mil. lei

Consiliul Local Bistrița actualizează valoarea proiectului cu fonduri europene ”Amenajare piste de ciclişti în municipiul Bistriţa – Etapa 1”, în urma ajustării prețurilor și creșterii devizului general.

Astfel, de la 22.747.592,92 lei, cât fusese actualizat anul trecut, proiectul ajunge la 25.988.103,75 lei.

Lucrările, care sunt realizate de CML.RO, trebuie să se încheie anul acesta.

Obiectivele proiectului sunt: amenajarea a 26,056 km de piste de cicliști, semnalizate corespunzator, pe 28 de străzi din Bistrița, instalarea a 7 stații închiriere biciclete – tip bike-sharing – dintre care 2 vor fi dotate inclusiv cu biciclete electrice, stații care au în componență terminale inteligente, stații de andocare și achiziționarea unui număr de 175 biciclete inteligente. Stații de închiriere a bicicletelor vor fi: zona Pădurii Schullerwald; zona Piaţa Mihai Eminescu; str. Parcului; str. Calea Moldovei – zona Han; str. Calea Moldovei – zona Piață; zona str. Cuza Vodă; b-dul Independenței – zona Big.

Străzile cu piste sunt: 1 Decembrie, Avram Iancu, Grănicerilor, Ghinzii, C.R. Vivu, Vasile Lupu, Tudor Vladimirescu, Cimitirului, Crinilor, Ioan Slavici, Subcetate, Drumul Cetăţii, Drumul Dumitrei Vechi, Dimitrie Cantemir, Eroilor, Împăratul Traian, Valeriu Branişte, Aleea Sălciilor, Petru Maior, Al. Odobescu, Ioan Raţiu, Codrişor/Victor Onişor, Alba Iulia, Aleea Şieu, Panait Cerna, Gheorghe Pop de Băseşti, Axente Sever, Garoafei.

Denumirevaloare (lei) aprobata  HCL nr. 218/2018valoare (lei) aprobata  HCL nr.126/2022Valoare nouă
Valoarea totala a proiectului21.074.346,1122.747.592,9225.988.103,75
Valoarea totală neeligibilă, inclusiv TVA aferent162.035,591.835.282,401.835.282,40
Valoarea totală eligibilă20.912.310,5220.912.310,5224.152.821,35
Contribuţia solicitantului la cheltuieli eligibile418.246,23418.246,23483.056,45
Etichete

26 comentarii

 • Așteptăm de mult să se termine de construit pista de biciciclete de pe strada Drumul Cetății pe porțiune dintre magazinul Penny și strada Tărpiului pe partea bună cu canalul de gardă unde este foarte utilă și nu încurcă pe nimeni, astfel să se poată deplasa cu bicicleta în siguranță copii la școală și oameni la muncă nu ca acum extrem de periculos printre tot felul de mașini.

  https://www.youtube.com/watch?v=3vIlG-zV8ZA&list=PLjA9lNX_fbYnVsQkfqxZj7zc3QK5Z1-MT

  43
  2
 • Pentru ca copiii să se poată deplasa cu bicicletele în siguranță la școală și oamenii la muncă nu ca acum extrem de periculos printre mașini trebuie să fie construită rapid pista de biciclete de pe strada Drumul Cetății pe porțiunea dintre magazinul Penny și strada Tărpiului pe lângă canalul de gardă unde este foarte utilă și nu încurcă pe nimeni.
  https://www.youtube.com/watch?v=3vIlG-zV8ZA&list=PLjA9lNX_fbYnVsQkfqxZj7zc3QK5Z1-MT&index=1

  34
  3
 • Terminați de construit pista de biciclete de pe strada Drumul Cetății între Penny și Tărpiului pe partea bună pe lângă canalul de gardă,

  42
  1
 • Dupa ce investiti banii nu santeti ín statie sa faceti receptia la cele finalizate! Dupa ce este scump, lucrati ín bataie de joc, ma uit la pistele pe care le faceti acuma,cum se poate asa ceva? Peste tot unde puneti borduri dupa doua zile jumatate sunt dislocate? Ce calitate oferiti? Pur si simplu furam din bani nostri, facem acelas lucru de mai multe ori , cu costuri suplimentare! Multe piste aiurea incepute, ne finalizate, abandonate. Chiar nu putem face un lucru bine cap coada? Aruncam cu bani asa aiurea fara sens! Chiar nu raspunde nimeni de aceste lucrari?

  12
  • Stimați cetățeni, haideți joi la ședința de consiliu, sa ne lămurim, 2 sau 3 consilieri dacă votam împotriva nu se rezolva nimic și ni se baga pe gat ca suntem împotriva dezvoltării orașului.

   3
   29
 • Nu știu cine a proiectat aceste piste, dar dacă tot sunt făcute pe trotuar ce rost mai au bordurile de pe lângă pista, nu era mai simplu sa fie pavate ca și restul trotuarului și marcate cu vopsea o soluție mult mai simpla. Sau dacă tot se vrea covor asfaltic se puteau marca pe sosea de a lungul trotuarului…. Dar trebuie sa trăiască și aia cu bordurile, nu am văzut în toată Europa o asa imbirligatura de piste.

  12
  29
  • Dacă nu sunt borduri înalte cocalarii se suie cu mașinile peste tine pe pistele de biciclete.

   19
 • Domnule consilier de ce nu va dati numele ca doar nu este o rusine? Nu voi tot trambitati ca stiti ce faceti ca cetatenii v-au mandatat sa ganditi pentru ei, si acuma apelati la civism? Degeaba insa, cand apare civismul cu 2,3 oameni din 100.000 de mii le dati 3 minute si le spuneti ca sunt obraznici. Este cazul meu cand am deranjat executivul cu o intrebare.

  1
  35
 • Sunt in Germania in Leverkusen si Köln. Aici nu am vazut nici o pista ca in Bistrita, suprainaltate cu betoane si borduri. Totul este la nivelul trotuarului cu dale din alta culoare si inscriptionate ca atare. Aici proiectantul a ales cea mai simpla metoda fara sa strice banii pe ineptii ca si in cazul pistelor de pe Sincai, DimitrieCantemir etc. Proiectele proaste din vremea fostului Primär se executa in prezent deoarece bistritenii nu au dorit sa vina la sedinte publice iar acuma tot ce scriu si spun aude numai mamonu. Asa ca rabdati stimati bistriteni, rabdati si invatati pe viitor sa nu lasati totul nesupravegheat la timp. Alesii nu sunt niste dumnezei ca sa le stie pe toate, chiar daca fac impresie artistica la microfon in timpul sedintelor.

  9
  33
  • Da d le Bălan e frumos în Germania, acolo se aplica legea și lucrurile se fac calculat. La noi ca în junglă!!

   30
   1
  • Nici de acolo nu tace.E ca stirile proaste din mass media.Asta este deja paranoia
   Si mai este un pas pina la dementa.

   6
   9
 • Chiar si unde exista piste biciclistii circula tot pe sosea printre masini, biciclistii sunt educati si responsabili, desigur si mari cunoscatori de legislatie rutiera.

  4
  5
 • Xx, chiar ca esti un nimeni in fata mea. Cred ca suferi indiscutabil de un sindrom nedescoperit inca, in ce ma priveste am tot dreptul la opinie atata timp cat am o experienta cIvica foarte exacta pe subiecte. Sunt cu mult mai sanatos si in perimetrii normali decat multi altii la 67 de ani. Multumesc Domnului!

  6
  5
 • Cu siguranta acest Xx este chiar consilierul local neasumat, fara curajul raspunderii. IATA ca nu tac, deoarece te platesc domnule Xx cu o indemnizatie nemeritata.

  6
  5
 • no bine….. cum sa nu creasca valoarea??????????? incepe campania azi maine!!::))) popate vedem si noi niste calcule, niste explicatii despre cum s-a marit si de si cine a propus.poate vreun consilier de ala smecher de-a domnului primar/? sa ne faca un briefing?ca poate suntem si noi curiosi de ce din2020 incoace se tot prelungeste termenul si implicit costurile.

 • Consilierul Xx lu peste prajit.! Cum convingi tu pe bistriteni sa vina la dezbateri daca nu ai curajul sa iti asterni numele de ales al orasului ?

  5
  8
 • Ăștia suplimentează finațarea după care tâmpiții din primărie vin și distrug pistele utile așa cum au făcut cu pista de biciclete utilă și faină de pe Subcetate ! Nici până acum pista de biciclete de pe strada Subcetate nu este refăcută integral ! Rușinică !

  30
  • Record absolut : Nici nu au reuşit să semnalizeze şi să marcheze Pista de Biciclete Subcetate şi au şi sparto 🤣

   29
  • Ar trebui să semnalizeze şi marcheze toate tronsoanele pistelor de biciclete deja construite asta pânã nu vin alți tâmpiți să sape pe ele !

   25
 • Pista excelentă de pe strada Drumul Dumitri Vechi este mandatoriu să fie conectată cu pistele de biciclete de pe Andrei Mureșanu – Năsăudului și Calea Moldovei.

  20
  1
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS