Actualitate

Platformele cu containere semiîngropate din zonele de case au fost închise

Un număr de 758 de platforme cu containere semiîngropate cu o capacitate de 3 mc din zonele de case din mediul urban și mediul rural, destinate până acum colectării deșeurilor reciclabile, au fost golite și blocate, odată cu implementarea noului sistem de “colectare din poartă în poartă” a tuturor fracțiilor de deșeuri reciclabile, anunță operatorul de salubritate Supercom într-un comunicat:

”Supercom SA a distribuit cetățenilor începând cu luna mai saci translucizi de culori diferite pentru fracția hârtie/carton (de 240 l, albaștri) și fracția sticlă (de 120 l, verzi), inscripționați cu fractia de deșeu pentru care sunt destinați. Sunt deja trei luni de când cele două fracții de deșeuri reciclabile, hârtie/carton, respectiv sticlă se ridică din față porții, prin urmare platformele publice din zonele de case din mediul urban și rural au fost închise. Vor rămâne, însă, în operare un număr de 212 platforme cu containere semiîngropate pentru deșeuri reciclabile, aferente zonelor de blocuri din mediul urban și rural.

Depozitarea deșeurilor la platformele închise este strict interzisă. În cazul în care vor exista depozitări ilegale, acele deșeuri se consideră abandonate, iar identificarea producătorului / deţinătorului deşeurilor și recuperarea cheltuielilor legate de curăţarea şi refacerea mediului, precum şi cele de transport, valorificare, recuperare/reciclare, sau eliminare, rămân în sarcina unității administrativ-teritoriale. Deșeuri abandonate se consideră deșeurile reziduale și reciclabile aflate pe domeniul public, voluminoase aflate pe domeniul public și pe platformele de colectare (în afara campaniilor gratuite de colectare a acestei fracții), deșeuri din construcții și desființări (DCD) aflate pe domeniul public și pe platformele de colectare, biovegetale aflate pe domeniul public și pe platformele de colectare (în afara campaniilor gratuite de colectare a deșeurilor verzi), mixte, cu conținut din oricare din fracțiile amintite”.

1 comentariu

  • Si uite așa proiectului european i s-a pus capac definitiv. 36 de milioane de euro au fost irosite. Infrastructura creata cu bani europeni este abandonată. A servit doar pretext pentru a ne face pe toți sclavii mafiei pesediste a gunoaielor careia îi plătim taxe cât vrea ea, la înțelegere cu mafia politică.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.