Actualitate

PNL: Listele complete de candidați pentru parlamentare. Cine o înlocuiește pe Diana Morar

PNL Bistrița-Năsăud a stabilit listele complete de candidați pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie. Pe lista pentru Camera Deputaților, după consilierii județeni Robert Sighiartău – președintele PNL BN și Doris Moldovan, pe locul 3 este consilierul județean Vasile Marc. El a fost votat în BPJ să îi ia locul copreședintei OFL BN Diana Morar, care s-a retras de pe listă.

Pe 4 se află primarul comunei Spermezeu, Sorin Hognogi, iar poziția a 5-a este ocupată de Ovidiu Udrescu, membru în BPJ. Fostul șef al Direcției Județene de Pază, Ovidiu Florean, este pe 6, iar ultima poziție pe listă, a 7-a, îi aparține lui Florin Oltean.

La Senat, după liderul Organizației Municipale PNL Bistrița Ioan Turc – prim-vicepreședinte coordonator al PNL BN și actualul senator Dorin Dobra, pe 3 și 4 sunt Mihai Mureșan și Ionel Ropan.

Comunicatul PNL Bistrița-Năsăud: ”Biroul Politic Judeţean al Partidului Naţional Liberal Bistriţa-Năsăud a stabilit în cadrul şedinţei care a avut loc luni, 10 octombrie 2016, listele complete pentru alegerile parlamentare care vor avea loc pe data de 11 decembrie 2016. Candidaţii pentru Camera Deputaţilor: 1. Robert Ionatan Sighiartău, 2. Doris Gabriela Moldovan, 3. Vasile Marc, 4. Sorin Hognogi, 5. Ovidiu Udrescu, 6. Ovidiu Iosif Florean, 7. Florin Oltean / Candidații pentru Senat: 1. Ioan Turc, 2. Dorin Mircea Dobra, 3. Mihai Mureşan, 4. Ionel Ropan”.

BPJ al PNL a decis prin vot, în 16 septembrie, ca ordinea pe liste la alegerile parlamentare din 11 decembrie să fie următoarea: la Camera Deputaților – Robert Sighiartău, Doris Moldovan, Diana Morar, Sorin Hognogi, Ovidiu Florean, la Senat – Ioan Turc, Dorin Dobra.

În cursa internă mai intraseră Valer Bindea, Monica Săsărman, Stelian Dolha și Mihai Sărmășan, ultimii doi renunțând înainte de vot. Actualii parlamentari Ioan Oltean și Cristian Florian nu au mai candidat.

Deputatul PNL Stelian Dolha a anunțat în 2 septembrie că renunță să mai candideze în interiorul partidului pentru un loc pe liste la alegerile parlamentare, acuzând ”un simulacru ieftin cu rezultate deja cunoscute” coordonat de ”președintele din umbră” Ioan Oltean, după cum Timp Online a scris aici. El a spus atunci că listele au fost deja trimise la București, iar numele celor care sunt pe locuri eligibile sunt bătute în cuie: Robert Sighiartău și Doris Moldovan pentru Camera Deputaților, Ioan Turc la Senat. De asemenea, de pe listă s-a retras Diana Morar, care a acuzat ”lipsa criteriilor prin recompensarea neimplicării și a lipsei de activitate, ingratitudinea față de efortul susținut”, după cum Timp Online a scris aici.

15 comentarii

 • Lipsa de consecvență și nerespectarea acelorași criterii, este dovada acestei incluziuni. Firesc era ca cei de pe locurile patru și mai jos să fi urcat o treaptă, nu un altul, fie el și Marc, să fie proteza amputării.

  • Lista de la deputati e PDL-ista 100 la suta, Apropo stiati ca Marc a avut un singur vot, adica pe al lui, la prima strigare, adica votarea de acum doua saptamani. Dar el e locul 3.Tare, nu?

 • Fost activist PSD-ist, tradat partid PSD contra functia de la ISJ. Asta ai uitat din cv-ul tovarasului Marc. De ce insista oare partidul asta sa mearga in cap?

 • Alaturi de fostii PDL-isti nu o sa aveti nici o şansa. Cînd o sa întelegeti asta? Romanii nu vor uita degraba jaful facut de ei si furtul national rusineeeeeeee.

  • Las’ că în comparație cu pesedeii foștii ” portocalii ” de-abia au adunat câțiva bănuți din colbul drumului, orb și surd trebuie să fii ca să nu-ți dai seama. Ori rău intenționat…

 • Ca observator total dezinteresat ma intreba daca nu ar fi fost mai corect sa se stabileasca un algoritm ….. adica daca locul 1 la camera deputatilor e ocupat de un fost pdl_ist, locul 2 sa revina fostului pnl, locul 3 fostului pd si tot asa. La fel si la senat. Atunci nu ar mai fi fost tot felul de discutii si poate s.ar fi concentrat pe programe. Doar zic.

 • Oricum,ce mai conteaza algoritmul? De la „locale” încoace, liberalii sunt total absenti din administratia locala si a judetului si, cu voia Domnului si a noastra,poate nu scot nici un mandat la „parlamentare”. Oricum,nu l-ar merita. Te pufneste rasul când ii vezi .

  • Așa-i , te pufnește râsul cu Peneleul local însă io cred că ar trebui să ne pufnească plânsul când vom vedea ( din nou ) o mică pată roșie pe harta electorală, cu Ardealul colorat predominant în albastru – așa cum a fost tradiția mai mereu.

 • Pacat de situatia actuala din PNL.Pacat de situatia tensionata aparuta intre deputatul Stelian Dolha SI CEI DIN ORGANIZATIE.Se stie clar ca in judet adevaratii pnl-isti sint la ALDE.Au mai ramas citeva persoane care ridica pretentii.Pretentii care celor majoritari nu le sint pe plac.DEPUTATUL STELIAN DOLHA este mult peste cei existenti mai ales ca deputatul IOAN OLTEAN a facut un pas in spate.Faci un pas in spate si ramaii tot in fata ,adica primul.De la retragerea lui Ioan Oltean dreapta in judet este mult mai slaba.Sa speram ca situatia reala nu este cum se vede.Alegerile parlamentare vor spune totul.

 • Succes Vasile MARC.cu ce e mai bun turc decit VASILE.VASILE S-A LUPTAT ANI DE ZILE CU PRIMARUL BECLEANULUI.Acum vasile va iesi deputat.Succes VASILE.TE SUSTINEM SI VOTAM.

 • Atat PSD cat si PNL au pus candidati la parlament aiurea.Nu merita sa cheltuiasca tara banii cu asa mediocritati.Si prezenta la vot e degeaba ,nu merita efortul.Mai trec 4 ani si nu vor face nimic,doar ceva averi pentru ei .

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.