Actualitate

PNL: Parlamentarii PSD nu susţin proiectul Autostrăzii Nordului. Florian: Să se gândească bine

Senatorul PNL Cristian Florian se declară ”dezamăgit şi surprins” de faptul că parlamentarii PSD Bistriţa-Năsăud ”pun mai mult preţ pe orgoliul generat de faptul că iniţiativa nu le-a aparţinut decât pe puterea mesajului unei asemenea acţiuni comune” şi că poziţia acestora condamnă judeţul la izolare.

Senatori şi deputaţi din judeţele Satu Mare, Maramureş, Cluj, Bistriţa-Năsăud, Suceava, Iaşi au înaintat un memoriu către prim-ministrul Victor Ponta şi Ministrul Transporturilor Ioan Rus prin care se susţine includerea Autostrăzii Nordului în Master Planul General de Transport. Iniţiativa a fost semnată de 29 de parlamentari aparţinând PNL, UDMR, PSD, UNPR din judeţele amintite. Parlamentarii social-democraţi bistriţeni nu susţin proiectul Autostrăzii Nordului”, se arată într-un comunicat al PNL.

Senatorul Cristian Florian crede că ”social-democraţii bistriţeni pun mai mult preţ pe orgoliul generat de faptul că iniţiativa nu le-a aparţinut decât pe puterea mesajului unei asemenea acţiuni comune”: ”Partidul Naţional Liberal Bistriţa-Năsăud, după ce a readus în atenţia opiniei publice situaţia în care se află Autostrada Nordului pe traseul Petea – Satu Mare – Baia Mare – Mireşu Mare – Dej – Bistriţa – Vatra Dornei – Suceava, aşa cum a fost stabilit prin Legea nr. 363 din 21 septembrie 2006, dar ignorată de actuala guvernare, a făcut un apel la parlamentarii PNL şi din celalalte partide care activează în aceste cinci judeţe. Dacă, într-o mare măsură, foarte mulţi dintre ei au înţeles că aici nu are importanţă culoarea politică, senatorul Ioan Deneş, dar şi deputaţii Daniel Suciu sau Doina Pană, nu au conştiinţa maselor de oameni care ar putea benficia de prezenţa unei asemenea autostrăzi”.

”Dezamăgirea şi surprinderea mea este cu atât mai mare cu cât am înţeles faptul că preşedintele PSD Bistriţa-Năsăud, Radu Moldovan, va semna memoriul iniţiat de Instituţia Prefectului Bistriţa-Năsăud pe aceeaşi temă ”, a spus senatorul Cristian Florian, care le reaminteşte parlamentarilor PSD că ”autostrada ar favoriza dezvoltarea industriei şi turismului în Ardealul de Nord şi Bucovina, conectarea infrastructurii de autostrăzi cu Europa Occidentală este de o maximă importanţă”.

”Mă declar profund nemulţumit de această atitudine a colegilor parlamentari din Partidul Social Democrat şi le adresez rugămintea de a se gândi mai bine, în joc fiind destinele a peste 2 milioane de cetăţeni, iar poziţia lor actuală condamnă la izolare judeţul care i-a trimis pe băncile Parlamentului”, a conchis senatorul Florian.

Foto: arhivă

11 comentarii

 • Intr-adevar, Autostrada Nordului ar fi solutia ideala. Totusi, faptul ca pe lista priorităţilor infrastructurii rutiere în 2015-2016, figureaza un drum expres intre Dej si Bistrita nu este de neglijat. Cu atat mai mult cu cat diferenta fata de autostrada nu este prea mare, intrucat prin dfinitie, drumurile expres sunt drumuri naţionale rezervate exclusiv circulaţiei autovehiculelor care nu deservesc proprietăţi riverane şi care au două sensuri de circulaţie cu cel puţin două benzi pe sens, separate de un spaţiu median, şi nu intersectează la nivel nicio altă cale de comunicaţie, iar intrarea şi ieşirea autovehiculelor este permisă numai cu acces dreapta, în locuri special amenajate. Este insa extrem de important ca traseul drumului expres Dej-Bistrita sa se suprapuna peste trasul Autostrazii Nordului, astfel incat in viitor aceasta sa poata fi realizata integral. Traseul drumului expres, atrage dupa sine si reconsiderarea traseului viitoarei centuri ocolitoare a Bistritei. Cu atat mai mult cu cat nu mai poate fi vorba de tampenia numita „Centura lui Cretu” prin Padurea Codrisor, la 2 pasi de parcul orasului si pe la poarta spitalului TBC si in valoare astronomica de 174 milioane de euro, care nu mai are nici o ratiune. Pacat de banii irositi pe proiectul centurii 2 Sud, pentru care cineva trebuie sa dea socoteala.

  • Din nefericire,personaje anoste precum Florian,Suciu,Denes plimba ursul la Bucuresti,trec anii,ei incaseaza indemnizatia si noi ramanem cu problemele comunitatii nerezolvate.Mai exista apoi , personaje precum Nelutu Mexicanu’ care frecventeaza Bucurestiul pentru interesele personale:numiri prin ministere si agentii care aduc salarii grase in contul beneficiarului(Crinuta,Botis) si spagi grase in buzunarul „tutorelui”, aranjamente politice si economice(pt folosinta personala)…etc. Toata stima pt.Radu Moldovan care a pus interesul comunitatii mai presus de orgoliul personal!

  • Drumul expres este minunat dar,potentialii investitori,se vor uita pe harta si vor vedea ca in zona nu este autostrada.Restul nu mai conteaza.Vom ajunge mai rau ca Botosani-ul.

 • Asta au facut politicienii de 25 de ani .Ceea ce au propus unii ,nu au votat ceilalti si viceversa .Nu i-a interesat tara ci doar interesele lor meschine.Totul a fost facut superficial si de ochii lumii .Unde sunt autostrazile ,drumurile ,scolile ,canalizarile, facute bine ? Unde sunt banii imprumutati ,unde sunt resursele tarii ? Zilnic vedem .

 • Pe vremea PDL sau facut mii de chilometri de autostrazi care de care mai suspendate. Astia au dat inapoi salarii si pensii inloc sa le fure si pe astea. Dorim o guvernare PDL pt ca pe timpul lor am duso foarte bine si ne e tare dor de Oltean la guvernare alaturi de Roberta ca ea numara bine chilometri de autostrada. Mai Oltene pe tine nu te uita oamenii niciodata cit rau ai facut si nu uita ca tu tragi PNL in jos tare de tot in BN!

 • prin tot ce fac in continuare si cuvanteraza prin presa , ne demontreaza ca acesti asa zisi politicieni nu au nici cea mai mica dara de bunsimt!

 • In joc nu e decat imaginea politica a PDL si PNL, nicidecum destinele a 2 milioane de cetateni, asa cum incearca, in mod fals, sa avanseze ideea „senatorul redistribuit”. Autostrada nordului este un subiect inexistent, lansat in discutie publica de catre cei care au avut guvernarea in mana atata vreme si care nu au reusit decat sa fure si sa taie tot ce s-a putut fura si taia, dupa cum vedem in comunicatele DNA.

 • Au fost atâția ani la guvernare! Îi întreb și eu: de ce nu au făcut atunci autostradă?! Sau erau prea ocupați să-și umple buzunarele lor?! Niște demagogi!

 • Din nefericire,personaje anoste precum Florian,Suciu,Denes plimba ursul la Bucuresti,trec anii,ei incaseaza indemnizatia si noi ramanem cu problemele comunitatii nerezolvate.Mai exista apoi , personaje precum Nelutu Mexicanu’ care frecventeaza Bucurestiul pentru interesele personale:numiri prin ministere si agentii care aduc salarii grase in contul beneficiarului(Crinuta,Botis) si spagi grase in buzunarul „tutorelui”, aranjamente politice si economice(pt folosinta personala)…etc. Toata stima pt.Radu Moldovan care a pus interesul comunitatii mai presus de orgoliul personal!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS