Actualitate

De ce ar putea fi valabil ”la infinit” contractul cu Urbana. ”O situaţie de conflict în CL Bistriţa”

”Sunt între Consiliul Local şi ANRMAP”, a menţionat primarul Ovidiu Creţu referindu-se la concesionarea serviciilor de salubrizare stradală, realizate în continuare de Urbana în baza vechiului contract: ”E o chestiune care poate duce la infinit acest lucru”. El a adăugat că o soluţie ar fi acţiunea în instanţă.

”Suntem într-o situaţie de conflict în Consiliul Local. Legislaţia din domeniul salubrităţii statuează că acest serviciu nu se poate întrerupe sub niciun motiv, nici de către contractant, nici de către administraţie, iar contractul se prelungeşte automat. Am făcut toată documentaţie de licitaţie şi am trimis-o la ANRMAP, pentru a fi verificată înainte de a o lansa. Autoritatea a criticat faptul că noi am prevăzut în respectiva documentaţie investiţii în echipamente noi şi că nu permitem să se lucreze cu echipamente cu echipamente care au o vechime mai mare de cinci ani. Ne-au cerut să eliminăm aceste lucruri din documentaţie, altfel nu ne dau voie să facem licitaţie. Documentaţia respectivă a fost aprobată în CL, am venit înapoi în CL: uitaţi ce zice ANRMAP. Bănuiţi care a fost votul în CL: nu, adică ne menţinem punctul de vedere. Acum eu sunt între CL şi ANRMAP. Din păcate, ne trebuie 14 voturi aici şi va fi o chestiune care poate să ducă la infinit acest contract pe care-l avem cu Urbana. Dacă nu vor fi 14 consilieri locali care să spună: da, cei de la ANRMAP au dreptate, renunţăm la pretenţiile astea, este autoritatea naţională care reglementează în domeniu. Eu voi intra în fiecare lună cu contractul respectiv, că nu am altă soluţie, sau să mă gândesc să acţionez pe cineva în judecată: ori CL, ori ANRMAP, ca să pot să fac apoi contractul legal cu licitaţie”, a spus Ovidiu Creţu într-o conferinţă de presă.

Serviciile de salubrizare stradală cuprind activităţilor de măturat, spălat, stropirea şi întreţinerea drumurilor, de colectare a cadavrelor animalelor de pe domeniul public.

În altă ordine de idei, municipalitatea a elaborat un proiect de hotărâre privind Regulamentul de instituire şi administrare a taxei speciale de salubrizare şi stabilirea cuantumului acesteia în Bistriţa, care va fi supus aprobării Consiliului Local în şedinţa ordinară din luna martie, pentru a intra în vigoare de la 1 aprilie. Taxa specială de salubrizare (colectarea şi transportul deşeurilor de către SC Vitalia) va fi de 42 lei/persoană/an în cazul persoanelor fizice, respectiv 297 lei/tonă/an în cazul persoanelor juridice, şi ar urma să se aplice începând cu 1 aprilie.

”Primăriile care au concesionat acest serviciu către o firmă sunt obligate să instituie o taxă pentru acei cetăţeni care nu au încheiat contracte cu concesionarul. deci cetăţenii din municipiu care nu au contracte cu concesionarul vor suporta o taxă, iar Vitalia, pe baza documentelor care atestă numărul de persoane, scăzând numărul celor contractaşi de ei, ne facturează nouă şi noi plătim din taxa respectivă serviciile concesionarului. Lucrurile sunt cât se poate de clare. Trebuie să înţeleagă toată lumea că nu putem merge mai departe ca până acum, când 60% din populaţie plătea salubritatea pentru 100%. De aceea a intervenit această modificare a legii prin care primăriile sunt obligate să instituie taxă specială pentru cei care nu contractează salubritatea”, a spus Creţu.

2 comentarii

    • A ajuns la conducerea Vitalia GOTEA si cumnatul TARANU care sunt paralel fata de postul care al ocupa a venit din domeniul achizitii animale idem are un vocabular gen cand ancarca animale a deschis usile la vitalia cu picoarele mainile erau ocupate de bunatatii din domeniu care provin

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS