Social

Poleiul şi topirea stratului de zăpadă îngreunează circulaţia rutieră în judeţ

Din cauza ploilor, ceţii şi umidităţii, există tronsoane de drumuri judeţene cu zone de polei şi gheaţă. Pentru că stratul de zăpadă a început să se topească în urma precipitaţiilor, circulaţia se desfăşoară cu dificultate mai ales pe DJ 172, DJ 170, DJ 173, DJ 154. Participanţii la trafic sunt sfătuiţi să adapteze viteza la condiţiile meteo şi starea carosabilului.

SC Lucrări Drumuri şi Poduri SA Bistriţa informează într-un comunicat că toate drumurile judeţene sunt în stare normal de circulaţie şi că nu s-a produs în ultimele două zile niciun eveniment rutier.

Din cauza ploilor, ceţii şi umidităţii, există tronsoane limitate de drumuri judeţene modernizate cu zone de polei şi gheaţă, dispersate şi zonale. Recomandarea pentru participanţii la trafic este să adapteze viteza la starea carosabilului şi să evite comenzile bruşte (frână, ambreiaj, etc.).

Pe drumurile judeţene pietruite, stratul de zăpadă bătătorită, combinat cu topirea acesteia în urma precipitaţiilor, îngreunează circulaţia autoturismelor, mai ales pe DJ 172 Zagra – Suplai, DJ 174 Târlişua – Agrieş, DJ 170 Negrileşti – Breaza, DJ 173 Budacu de Sus – Şoimuş – Şieu, DJ 154 D Ruştior – Sebiş – Ardan, DJ 154 B Monor – Vătava. Pe aceste tronsoane se acţionează pentru înlăturarea zăpezii topite de pe carosabil.

Pentru după-amiaza zilei de luni şi noaptea următoare nu sunt anunţate precipitaţii, principalul fenomen fiind polei pe zonele umede de carosabil, zone ce impun o viteză adaptată la condiţiile specific de iarnă.

Pe drumurile naţionale s-a acţionat cu 8 autoutilaje şi s-au răspândit 48 de tone de material antiderapant, pe DN 17, DN 17 C şi DN 17 D.

Etichete

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS