Pentru unii mumă, pentru alții ciumă. Așa s-ar putea descrie atitudinea unor funcționari din Primăria Bistrița care aplică o dublă măsură în materie de urbanism. ”Proiectul îl faci într-un an, un an și jumătate și avizarea durează doi ani. Nu mi se pare normal”, a spus un om de afaceri la dezbaterea pe tema Codului de amenajarea teritoriului, urbanism și construcții.
Am avut o experiență cu Primăria Bistrița cu avizarea unui proiect imobiliar, o experiență foarte grea pentru mine care a durat doi ani de zile. Nu se respectă termele de eliberare a avizelor. În trei luni de zile au fost gata toate avizele, exact cum mi s-a cerut în Certificatul de urbanism. Am donat către Primăria Bistrița și 1800 de mp, exact cum ni s-a cerut să facem un drum și, până la urmă, m-a și blocat, dar am scos-o la capăt într-un final. Sunt acolo anumite persoane care au anumite interese. Pe unii dezvoltatori imobiliari îi favorizează, pe alții îi defavorizează. Am văzut cu ochii mei cum scria negru pe alb: să ai spații verzi, să ai asta, să ai aia. Unii dezvoltatori fac cum vor, alții sunt blocați doi ani de zile. Nu mi se pare normal, ar trebui să fie aceeași lege pentru toți, să putem construi, să dezvoltăm orașul. Proiectul îl faci într-un an, un an și jumătate, și avizarea durează doi ani. Nu mi se pare normal
Deputatul PSD Bogdan Ivan i-a răspuns că, printr-o inițiativă legislativă pe care a depus-o la Parlament, încearcă rezolvarea acestei probleme.
Am inițiat un proiect de lege prin care tot înseamnă evaluarea funcționarilor publici, pe modelul Comisiei Europene și al Băncii Mondiale, să fie făcută, nu pe hârtie, cum se face acum, formal, de către șeful superior ierarhic, ci într-un format electronic simplu, cu un soft banal, în care să fii evaluat și de șeful tău, și de cel din stânga ta, și de cel din dreapta ta, și de cel din subordine. La final, să știi despre fiecare funcționar dacă și-a îndeplinit sau nu țintele pe care trebuia să le îndeplinească. În această formulă, flexibilizezi foarte mult modul în care șeful instituției, împreună cu colegii, dacă cineva nu se integrează absolut deloc și blochează instituția,să poată fi promovat, trimis pe o poziție la care se pricepe și este potrivit, să fie trimis la cursuri de calificare sau, dacă nu, să fie îndrumat spre o altă carieră pe specialitatea studiilor lui. Am fost elegant cu exprimarea, dar, dacă nu vom face lucrul acesta … Astăzi, dacă ai un funcționar care sfidează activitatea unei instituții, indiferent de procedurile administrative pe care le folosești, îți ia cel puțin trei ani ca să poți să îl promovezi într-o altă funcție publică.
Bogdan Ivan a explicat că această inițiativă legislativă a sa a primit vor favorabil în Senat, de la Comisia juridică și de la Ccomisia pentru muncă.
Urmează să obțin aviz favorabil și din Comisia de administrație, unde sunt titular, dar foarte multe interese au încercat să blocheze proiectul acesta de lege. Încerc să îl descurc de două luni. Dacă vom trece în formula aceasta, eu cred că vom dinamiza tot ce înseamnă zonă publică. Cred că trebuie să luăm mult din ceea ce înseamnă privat și din modul în care se dezvoltă privatul. Trebuie să înțelegem că nimeni nu e pe viață acolo: cei aleși în funcții din 4 în 4 ani vin la extemporal, oamenii de afaceri, dacă produc, lucrează, pun salarii pe masă rămân, dacă nu, nu. La fel ar trebui să fie și în cazul funcției publice. Dacă ești performant ar trebui să stai acolo, dacă nu, din când în când, cineva să poată să te tragă de urechi dacă nu îți faci treaba sau blochezi. Am încercat să fiu cât de cât elegant.
Oamenii de afaceri din domeniul construcțiilor s-au întâlnit la Camera de Comerț și Industrie, cu secretarul de stat Monica Săsărman de la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, cu vicepreședintele Camerei Deputaților, Daniel Suciu, și cu deputatul Bogdan Ivan Gruia, membru în Comisia pentru administraţie publică şi amenajarea teritoriului.
Ei au discutat despre Codul amenajării teritoriului, urbanismului și construcțiilor care merge acum, pentru dezbatere și vot, la Parlament.
Suciu , Sasarman si Ivan fac treaba buna in divanul parlamentar.
Turc e primarul din categoria “O să” , Ivan e deputatul din aceeași categorie “O să”
Omul face schimbări peste tot: administrație , agricultura , construcții , medicina, droguri etc
Toate declarațiile incep cu “o sa” in x comisie.
Pt pragul de abuz in serviciu de 250’000 lei au luat decizia in 2 zile . Propus si votat .
Dacă se vrea reforma adevarata se poate face , dar nu e interes. Declarațiile lui Ivan sunt din categoria demagog
S-ntâlnit ciuma cu muma. Penelista devenită pesedistă și aviatoare la Tarom după ce a supt de la toate robinetele de gaz a organizat o întâlnire pentru ca să arunce cu oase în cap fostului președinte de partid. În sală clientela ciumei, asfaltatorii și avocățimea spilcuită călare tot pe robinetul bugetar, cu încredințare directă. Au bifat un nou eveniment de campanie. S-au întâlnit niște profitori cu nimeni în folosul lui Ivan. Ăsta e nivelul în cel mai subdezvoltat județ al Transilvaniei!
Nu le este rușine, după ce au angajat fara numar cu salarii astronomice mult mai mari la piloșii cu bani pe proiecte, uitați va pe statele de funcții publicate „obligatoriu” altfel n am știi nimic, ce salarii au lipitorile de afișe pe aceiași încadrare cu ne lipitorile.
Diferente de 2000 3000 lei.
Acuma taie salariile Bolos dar după ce au acordat aleșilor locali și prezidențiali mărirea cu 50% a salariilor.
Nu va e rușine ordinarilor.
Nu prostiți pe toată lumea.
Vorbe, vorbe cu pensiile speciale, cate 5,6 consilieri personali ai aleșilor locali și prezidențiali care nu fac absolut nimic doar pupa kurul șefilor, îi laudă le dedica ode și stau pe o grămadă de bani.
Rusineeeeeee