Actualitate

Polițiștii au amendat o firmă din Șanț și au confiscat contravaloarea lemnului expediat ilegal

În anul 2016, pe raza județului Bistrița-Năsăud au fost organizate și desfășurate 471 de acțiuni pe linie silvică și 1.074 controale, în cadrul cărora au fost constatate și aplicate 478 de sancțiuni contravenționale și s-a confiscat cantitatea de 5.346 mc material lemnos.

Ca urmare a activităților desfășurate, s-a înregistrat o creștere semnificativă a numărului de mijloace de transport material lemnos indisponibilizate, a numărului de persoane puse sub acuzare, a numărului de persoane față de care s-au dispus măsuri preventive pentru infracțiuni silvice sau conexe și a inculpaților arestați preventiv pentru infracțiuni silvice, informează IPJ BN.

În anul 2017, polițiștii împreună cu specialiști din cadrul Gărzii Forestiere continuă demersul preventiv pentru combaterea delictelor silvice, pe raza județului. Astfel că, la data de 21 februarie, Biroul de Combatere a Delictelor Silvice din cadrul Serviciului de Ordine Publică în colaborare cu Garda Forestieră Bistrița-Năsăud au efectuat controale pentru prevenirea și combaterea delictelor din domeniul silviculturii.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că în perioada 31 ianuarie-3 februarie o societate comercială având ca domeniu de activitate exploatarea și comercializarea materialului lemnos, cu sediul în comuna Șanț, a expediat cantitatea de 153,96 mc material lemnos, fără a întocmi documentele legale de livrare și fără a înregistra expedițiile în evidențele societății.

Cu această ocazie a fost aplicată o sancțiune contravențională, în cuantum de 10.000 lei, conform legii 171/2010 și s-a confiscat contravaloarea materialului lemnos, în valoare de 47.573,64 lei.

2 comentarii

  • vorbiti de parca a fost 2 mc pentru 150 mc trebuie anchetat penal, pe un badea ion il inchide pentru 1-2 mc ar trebui inchisa activitatea la acea firma. Va dati seama cit a furat de la revolutie pina acum

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.