Actualitate

Aquabis roagă abonații să-și achite datoriile. Executare silită din a 46-a zi de neplată. Situația debitelor

SC Aquabis SA roagă abonații să își achite într-un timp cât mai scurt datoriile către compania de apă, pentru a evitua situațiile de sistare a furnizării serviciilor și executarea silită:

”SC Aquabis SA aduce la cunoştinţa clienţilor săi că la data de 22.02.2017 avea următoarea situaţie la debitele neîncasate:

Având în vedere această situaţie, rugăm toţi abonaţii să-şi achite într-un timp cât mai scurt datoriile către societate, pentru a evita neplăcerile create de aplicarea prevederilor Legii nr. 225/2016, art.42, aliniatul 6 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 51/2016 (a serviciilor comunitare de utilitate publică), conform căreia factura constituie titlu executoriu, iar din a 46-a zi de neplată se procedează la sistarea furnizării serviciilor şi executarea silită pentru recuperarea debitelor.

Cheltuielile cu executarea silită reprezintă aproximativ 10% din valoarea facturilor, la care se adaugă debitul facturat cu majorările aferente şi taxa de debranşare/branşare care este de 72,1 lei pentru persoane fizice şi de 157,2 lei pentru agenţi economici (plus TVA-ul aferent). Atragem atenţia că în multe cazuri cheltuielile cu executarea silită şi rebranşarea pot depăşi valoarea facturii de încasat”

Director general SC AQUABIS SA, Ion Șandru

2 comentarii

  • sa ne comunice domnul director din aceste sume restante care este valoarea apei pluviale.Asociatiile de proprietary nu deduc din facture suma datorata si sa o imparta pe apartamente.Administratorii sunt foarte comozi,impartind suma totala de pe facture la m3 de apa potabila consumati.Cel care consuma apa potabila mai putina plateste mai putina apa pluviala ,iar cel cu consum mare plateste mai mult.Toate apartamentele sunt sub acelasi acoperis.Cei plecati in strainatate sunt scosi de la cheltuieli, deci apa potabila, apa pluviala nu plaresc ,desi apartamentul este sub acelasi acoperis , la fel ca si restul apartamentelor locuite. fraierii ramasi acasa platesc apa pluviala si pentru respectivii.ANAF,fa-ti datoria si verifica nu prin sondaj cum ai facut in 2016, tot ce se numeste asociatie de proprietari.

  • am dori, in acelasi registru ca AquaBis sa nu isi mai permita sa factureze apa in avans, ca pe urma o reglam la factura…………este o ilegalitate si un mod haiducesc de a-si asigura venituri !!!!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.