Actualitate

Polițiștii de la Protecția Animalelor au făcut controale în tot județul

Polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor Bistrița-Năsăud au desfășurat acțiuni de verificare a respectării normelor legale privind regimul de deținere a câinilor periculoși sau agresivi și cele privind condițiile de viață și bunăstare ale animalelor.

Scopul acțiunilor a fost acela de a preveni producerea unor evenimente negative cu consecințe asupra siguranței cetățeanului sau a ordinii și liniștii publice, în care să fie implicați câini agresivi sau periculoși, popularizarea legislației în domeniul câinilor periculoși sau agresivi și determinarea respectării acesteia de către deținătorii sau proprietarii acestor categorii de câini, a transmis Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

Acțiunile polițiștilor s-au desfășurat pe raza întregului județ, fiind efectuate verificări privind condițiile de deținere, documentele și starea de sănătate a animalelor.

Astfel, au fost constatate încălcări ale legislației privind protecția animalelor, dar și a normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, fiind aplicate 30 de sancțiuni contravenționale în cuantum de 1.100 de lei.

Foto: IPJ BN

7 comentarii

 • Cel mai mare pericol de a se produce evenimente care pot pune in pericol siguranta cetateanului ,datorita posesorilor câini de talie mare si rase periculoase este in in oras ,in blocurile de locuinte unde a crescut enorm in ultimul timp numarul acestor animale.Pe langa posibilitatea sa fie atacati oamenii e si aspectul pericolului sanitar.Asa ca ar fi bine ca politia animalelor sa faca actiuni de prevenire coordonate cu reprezentanti ai primariei si asociatiilor de proprietari.

  32
  7
 • Uitati-va la trepadusii in blugi, asa zisii stapani si pun pariu ca ei sunt mai agresivi decat cainii lor.
  La estia trebuie plantat un microcip in ureche sa-i urmaresti prin GPS.

  33
  5
  • No, de asta o sa primesti minusuri ca nu esti corect. De exemplu tu ai vazut pantalonii primarului? Ce parere ai?

   5
   11
  • @exemplificare prostac pesedist obosit ..poți să rămăi pe subiect sau n-ai realizat target-ul azi?
   prelata șoșoacăi n-ai remarcat-o? sau eroismul lu` ciolacu?

   5
   9
 • Eu nu inteleg rolul acestei organizatii cu masini inscriptionate cu ” Protectia Animalelor”…pana la capat.
  Nu am vazut nici o masura luata pe perioada sarbatorilor cand ASTIA BUBUIAU LA FIECARE COLT DE STRADA si aceasta institutie cu tot cu masina a disoarut ca…presedintele in concediu!!!
  Intreb: ce masuri au luat pe perioada sarbatorilor astfel incat obiectul /salariile/pensiile sa fie justificate????

  27
  7
  • @”Pradox” întâi citești apoi comentezi ..
   Poliția Animalelor Bistrița-Năsăud
   ”are ca scop combaterea și prevenirea faptelor de natură contravențională și penală referitoare la animale și protecția acestora,regimul de deținere al câinilor periculoși sau agresivi și gestionarea câinilor fără stăpân precum și luarea de măsuri imediate pentru protejarea animalelor aflate în pericol”

   alt prostac ascuns care nu-și amintește numele

   8
   8
 • In perioada sarbatorilor bubuiala cu artificii din centrul orasului au afectat viata animalelor. Repet, ca masuri s au luat pentru protejarea lor?
  PS putea i sa spui ca s au dat in media mesaje …ca oamenii sa cumpere casti de caini!!
  Melodia de la casti…o poti canta tu…nagelane…magelane… .m a facut mama paznic la caini!

  18
  2
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS