Actualitate

Pompier de la Stația Sângeorz-Băi, în comă, transportat cu elicopterul la Târgu Mureș

Un pompier de la Stația de intervenție Sângeorz-Băi a fost transportat în această dimineață cu elicopterul SMURD după ce a fost găsit în comă, se pare cu o plagă tăiată la gât.

Potrivit unor surse locale, bărbatul, în vârstă de 27 de ani, originar din Maieru, locuia împreună cu soția la Feldru, și lucra la Stația de intervenție Sângeorz-Băi. Localnicii vorbesc despre el că este un băiat liniștit și harnic. În ultima vreme însă se izolase și era mai retras cel mai probabil în urma accidentului în care a fost implicat la Ilva Mică, el aflându-se în mașina de pompieri care s-a răsturnat în drum spre un incendiu, incident care l-a afectat foarte mult.

Oamenii au văzut aterizând elicopterul SMURD în această dimineață și au aflat că a fost găsit de soție în baie, inconștient, plin de sânge în zona gâtului. Starea lui este gravă și a necesitat transportul de urgență la Târgu Mureș unde a intrat direct în operație, viața lui fiind în pericol.

Poliția și Parchetul au început o anchetă pentru a afla în ce circumstanțe s-a petrecut toată acestă întâmplare nefericită.

2 comentarii

 • Sincwre Condoleanțe.
  Vinovați ? Ar trebui să ne punem sincer întrebarea..chiar dacă nimeni nu poate fi arătat cu degetul..undeva lucrurile ar fi putut evolua diferit.
  Omul, a avut un incident traumatizant.
  Definitiv a dezvoltat în mod sigur o depresie
  Ar fi fost trebuit să aibă parte de sprijin specializat.
  De la psihologi , o monitorizare şi educație a apropriaților de către aceştia.
  În momentul când cineva a luat decizia administrativă de îl chema înapoi la muncă, ar fi trebuit să se asigure că e apt fizic şi psihologic să se întoarcă.
  Subiectul depresiilor, şocurilor post-traumatice, sinuciderilor sunt tabu în societatea românească dirijate de principii biblice şi nu de ştiință.
  Alții au inceput demult să schimbe abordares, subiectul e mediatizat pentru publicul larg, oamenii sunt sensibilizați, există resurse pure la dispoziție.
  Sindicatele ar trebui mult mai mult să fie implicate când e vorba de militari
  pompieri, polițişti față de viața şi soarta proprii membrii, de problemele lor…..nu de sporuri la salarii care le convin tuturor.
  Investim în elicoptere, echipaje supeespecializate de intervenție, echipament, dar nu găsim pe cineva care să asculte ce se petrece în sufletul unui om
  La nivel de documentaries sunt autori
  Bessel van der Kolk (Corpul nu uită niciodată) Gabor Matté ..etc care au documentat şi explicat ce se întâmplă…
  Însă e ceva mult mai profund.
  Într-o țară unde viaţa unui om e prețuită de politicieni şi mafia instituțională pe care au dezvoltat-o în scheme pyramidale, doar prin prisma banilor generați , direcția nu poate fi decât spre rău . aluzie la tratmentul aplicat bătrânilor şi oamenilor cu nevoi.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS