Actualitate Recomandări

Poveste de Crăciun în Bistrița-Năsăud

”Trei zile de poveste. O poveste de Crăciun, într-un decor de basm oferit de Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud. 20-22 decembrie – trei zile pline de tradiție și actualitate locală, obiceiuri străvechi, personaje mitologice și din poveștile vremilor noastre; trei zile de târg ”Produs în Bistrița-Năsăud”, de colinde minunate, trei zile petrecute cu oameni de seamă, veseli și primitori”, anunță organizatorii:

”Ediția 2018 a evenimentului vine cu multe surprize:

Joi 20 decembrie, reprezentanții presei locale, care au acceptat provocarea organizatorilor de a-și exersa talentul într-ale gătitului, vor pregăti, sub atenta îndrumare a chefilor Nina Rus, Honoria Rațiu, Elena Rus, bucate tradiționale de Crăciun; pregătirea ingredientelor începe la ora 12.00, jurnaliștii intrând în rol începând cu ora 14.00.

Vineri 21 decembrie, copii iubitori de tradiții și dornici de cunoaștere de la Colegiul Național “Andrei Mureșanu”, coordonați de d-na profesoară Rodica Hâlmu vor prepara cornulețe cu silvoiță, ghidați de Ioana Hangan Pudilic și a sa Buni. Între 12.00 – 15.00, Păstrăvăria Rin Romuli, Taverna Dogarilor, Art Cooking by Hororia Rațiu și Mon Jardin Patisserie vor încânta cu gusturi tradiționale sau reinventate, picante sau dulci, într-un regal de artă culinară din Bistrița-Năsăud, iar ucenicii lui Moș Crăciun de la Şcoala Gimnazială ”Ştefan cel Mare” Bistriţa, Liceul de Arte ”Corneliu Baba” Bistrița, Liceul ”Radu Petrescu” Prundu Bârgăului vor aduce cu ei minunate cadouri pregătite de mânuțele lor pricepute, numai bune de pus în tolba lui Moș Crăciun. Și tot vineri, ”Parada brăduților pentru vise împlinite” si Trupa Sclipirici întregesc atmosfera.

Sâmbătă 22 decembrie este ziua tradițiilor din diferite zone etnofolclorice ale județului, iar cuvântul de încheiere va aparține tinereții, zâmbind spre viitor. Oameni dragi de pe Valea Ilvelor, Valea Țibleșului, Valea Șieului, Valea Budacului vin cu ceea ce au mai bun și mai frumos, transmis din generație în generație, iar Alexa Dragu și Cristian Moldovan fac magie cu vocile lor într-un final fericit de poveste de Crăciun în Bistrița-Năsăud”.

Evenimentul este organizat de Consiliul Județean, Complexul Muzeal, Asociația ”Produs în Bistrița-Năsăud” și Centrul Județean pentru Cultură.


Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS