Actualitate

Prefectul Ioan Țintean: S-au strâns deşeuri care ar încăpea în cinci vagoane de tren

Prefectul judeţului Bistriţa-Năsăud, Ioan Țintean, a declarat că acţiunea de ecologizare din 9 mai a fost un succes, la depozitul ecologic de la Tărpiu fiind colectate în două zile aproape 50 de tone de gunoaie. El a precizat că astfel de iniţiative la nivel judeţean se vor repeta şi că se caută soluţii pentru o strategie de menţinere a curăţeniei.

”Acţiunea de ecologizare ”Fii demn de Europa! Implică-te!” a reuşit nu doar să se concretizeze, ci, mai ales, să demonstreze faptul că…se poate! Pentru acest lucru, ţin să adresez sincere mulţumiri tuturor celor care au contribuit la buna desfăşurare a evenimentului, însemnând angajaţi ai instituţiilor deconcentrate, primari, operatori care au colectat sacii cu deşeuri, reprezentanţi ai societăţii civile şi, nu în ultimul rând, reprezentanţi ai presei locale, care ne-au ajutat să transmitem, în timp real, detalii despre organizare.

Dincolo de scopul în sine, acţiunea din 9 mai a însemnat un exerciţiu de mobilizare şi de echipă, pentru un scop comun. Un exerciţiu prin care, la groapa de gunoi de la Tărpiu, s-au colectat, în doar două zile, 49,850 tone de saci cu deşeuri, echivalentul a cinci vagoane de tren. Mult sau puţin, este un pas înspre a acţiona, în loc de a blama şi de a recunoaşte că, într-un fel sau altul, cu toţii avem o parte de vină.

Sănătatea noastră, a tuturor, este în strânsă legătură cu mediul în care trăim, motiv pentru care este nevoie de o intervenţie rapidă şi o susţinere pe toate palierele. A fi european înseamnă, printre altele, a-ţi rezolva problemele cu demnitate, fără a aştepta la nesfârşit să le rezolve…alţii.

Deoarece o considerăm un succes, acţiunea de ecologizare la nivel judeţean cu siguranţă se va repeta, iar în paralel vom căuta soluţii pentru a pune la punct o strategie pe termen lung, în vederea menţinerii curăţeniei şi prevenirii unor dezastre naturale.

Cu aleasă consideraţie, pentru toţi cei care au înţeles mesajul nostru şi au decis că este oportun să se implice”.

Prefectul judeţului Bistriţa-Năsăud, Ioan Țintean

2 comentarii

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS