Actualitate

Rareş Buhai, calificat la Olimpiada Internaţională de Informatică din Australia

Elevul Rareş Buhai de la Colegiul Naţional "Liviu Rebreanu" Bistriţa, medaliat anul trecut cu aur la Olimpiada Internaţională de Informatică, s-a calificat pentru al doilea an consecutiv la aceeaşi competiţie la care va reprezenta România, sperăm, cu la fel de multă cinste cum a făcut-o şi anul trecut.

Vestea că Rareş Buhai va face parte din lotul care va reprezenta România la Olimpiada Internaţională de Informatică din Australia (IOI 2013) ne-a fost confirmată şi de profesorul său, Constantin Gălăţan, care se află la Baia Mare împreună cu elevul său la a doua tabără de pregătire a loturilor naţionale de informatică.

„Vă pot confirma că Rareş va participa la IOI 2013, Olimpiada Internaţională din Australia. Nu a fost deloc uşor să se califice fiindcă sunt elevi foarte buni în toată ţara şi toţi s-au bătut la baraj să intre în delegaţia care va reprezenta ţara noastră la cel mai înalt nivel. Suntem foarte bucuroşi că Rareş s-a concentrat şi a dat tot ce a avut mai bun”, a declarat prof. Constantin Gălăţan.

Potrivit maramedia.ro, a doua tabără de pregătire a loturilor naţionale restrânse pentru participarea la Olimpiadele Internaţionale de Informatică din acest an se desfăşoară în perioada 7-14 mai în municipiul Baia Mare. La ea participă 24 elevi, 8 de gimnaziu şi 16 liceeni, care se pregătesc împreună cu profesori de specialitate pentru olimpiada internaţională de informatică.

Conform sursei citate, lotul de informatică al României este unul foarte puternic. Anul trecut, într-un clasament neoficial pe naţiuni, la olimpiada internaţională de informatică, România a ieşit în topul primelor patru ţări clasate, după China, Rusia şi Statele Unite ale Americii.

IOI 2013 are loc, anul acesta, în perioada 6-13 iulie 2013 la Brisbane, Australia.  De la IOI 2012, Rareş Buhai s-a întors cu medalia de aur. Tot anul trecut, Rareş s-a întors cu medalie de aur de la Balcaniada de Informatică, dar şi de la Olimpiada Pluridisciplinară din Rusia. Anul acesta, va participa din nou şi la aceste două concursuri, însă IOI 2013 este, de departe, cel mai important concurs care îl aşteaptă.

Cristiana Sabău

7 comentarii

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS