Actualitate

Prefectura a cerut primăriilor să nu permită vânzarea articolelor pirotehnice

În urma solicitărilor formulate în spațiul public, precum și celor adresate instituțiilor abilitate, Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud a adoptat o hotărâre privind comercializarea, descurajarea vânzării și utilizării neautorizate a articolelor pirotehnice și prevenirea accidentelor generate de acestea.

Astfel, În Hotărârea adoptată se solicită reprezentanților unităților administrativ-teritoriale să nu emită avize de amplasament, pe domeniul public sau privat al județului Bistrița-Năsăud, în vederea comercializării articolelor pirotehnice, pentru descurajarea vânzării și utilizării acestora și pentru prevenirea accidentelor generate de acestea.

De asemenea, s-au solicitat acțiuni de control din partea Inspectoratului de Poliție, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Inspectoratului pentru Situații de Urgență și Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor în sfera de competență a fiecărei instituții.

”Pentru a petrece sărbătorile de iarnă în liniște, fără evenimente neplăcute, vă recomandăm să folosiți cu multă atenție articolele pirotehnice, pentru a evita producerea unor incendii ori vătămări corporale. Toate articolele pirotehnice sunt imprevizibile și periculoase. Folosirea lor necesită control și supraveghere, dar și responsabilitate sporită în ceea ce ține de respectarea condițiilor esențiale de securitate. Înainte de a folosi produsele pirotehnice, studiați atent instrucțiunile și măsurile de securitate indicate pe ambalajul produsului. Recomandăm părinților să supravegheze copiii cu atenție, deoarece aceștia pot fi expuși incidentelor survenite în urma folosirii necorespunzătoare a obiectelor de distracție pe bază de amestecuri pirotehnice”, avertizează Instituția Prefectului.

4 comentarii

  • Din ciclul ,,noi v-am zis, voi faceți ce vreți”. Dacă sunt periculoase, așa cum spuneți și aici aveți dreptate, dacă provoacă nenorociri, accidente afectând atât copiii cât și animalele, de ce nu le interziceți categoric prin lege? Întreb nu dau cu bota.

    33
    2
  • Sărbători în liniște? De vreo lună în sate ești că în zonă de război
    Bubuie petardele. Se cumpără on-line, se livrează cu curier rapid. Suni la poliție nu răspunde, Așa că Liniște să aveți!

  • De vina sunt Instituțiile cum ar fi politia ,controalele care se fac ,ai găsit ceva în neregula ca deține, ai retras dreptul de a vinde de tot ,l-ai găsit ca vinde fără autorizație, amenda si dosar penal , nu putem interzice de tot ,în tarile europene sunt peste tot dar este și altfel de lume ,nu nea Caisa beat mort ,baga ochiul în sticla sa vadă ce și cum, controale mai aspre ,la cei care se știe ca an de an vând fără acte artificii ,și cei care au acte dar au vândut către persoane sub 18 ani

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS