Actualitate

Pregătiri pentru sărbătorile de iarnă, la Bistrița. ”Startul” se dă cu ocazia Centenarului

Pregătirile pentru startul sărbătorilor de iarnă prin aprinderea iluminatului festiv, deschiderea patinoarului și a Târgului de Crăciun sunt în toi. Pe pietonal au fost montați stâlpii înalți care vor avea în vârf stele pentru susținerea arcadelor de lumini, se pun decorațiuni pe stâlpii de pe străzi, se lucrează la amenajarea patinoarului din fața Palatului Culturii, acolo unde o cupolă de lumini va împodobi zona.

  


Dacă până acum momentul festiv al aprinderii luminițelor în oraș și deschiderea Târgului de Căciun erau programate în ajun de Sf. Nicolae, anul acesta, având în vedere că sâmbătă 1 decembrie este Ziua Națională a României și se sărbătorește Centenarul Marii Uniri, municipalitatea a decis ca acestea să aibă loc cu ocazia Centenarului.

”Ne pregătim pentru activitățile plăcute din acest sezon, drept urmare am început amenajarea patinoarului. De această dată, patinoarul, care va avea aproximativ 800 mp, va fi amplasat chiar lângă parcul municipal, pe strada Albert Berger, în fața Palatului Culturii. Pentru a intra în atmosfera sărbătorilor de iarnă și mai ales pentru bucuria celor mici, patinoarul va fi înfrumusețat de o cupolă strălucitoare care va fi amplasată în zilele ce urmează. Așteptăm finalizarea amenajărilor pentru a ne putea bucura cu toții de venirea iernii și a magiei sărbătorilor, pe fundalul colindelor de la Târgul de Crăciun. Vă așteptăm la deschiderea oficială din 1 Decembrie a Târgului de Crăciun și a patinoarului, dacă vremea va fi favorabilă și ne va permite acest lucru”, spune viceprimarul Cristian Niculae.

Municipalitatea a achiziționat anul acesta, cu 205.000 lei, 27 de elemente de iluminat ornamental festiv pentru completare în zonele în care nu exista, precum și pentru înlocuirea celor deteriorate.

Și Consiliul Județean va organiza, pentru al 5-lea an consecutiv, o festivitate de aprindere a beculețelor în Piața Petru Rareș, în fața Palatului Administrativ. Butonul care va declanșa feeria de lumini va fi apăsat, conform tradiției, în seara zilei de 1 decembrie.

De Ziua Națională a României, la Bistrița vor avea loc o serie manifestări aniversare: ceremonial, paradă militară, retragere cu torțe, spectacol folcloric, concert Voltaj, foc de artificii.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS