Cultură

Premiu special pentru Centrul Cultural Municipal la Gala Premiilor UNITER

Gala Premiilor UNITER 2024, ediţia a 32-a, va avea loc în 27 mai, la Sala ”Ion Caramitru” a Teatrului Naţional ”I.L. Caragiale” din Bucureşti. Senatul UNITER a anunţat premiile de excelenţă, pentru întreaga activitate şi cele speciale.

Pe baza propunerilor primite din partea teatrelor şi a membrilor Senatului UNITER, s-a decis ca unul dintre premiile speciale ce vor fi decernate la Gala UNITER din 27 mai să îi revină Centrului Cultural Municipal “George Coșbuc” Bistrița.

Această distincție se acordă pentru inițierea și realizarea proiectelor teatrale ”La câțiva oameni distanță de tine”, spectacol în regia lui Radu Afrim, și ”Tinerețe fără bătrânețe”, workshop condus de Silviu Purcărete.

Propunerea pentru acest premiu îi aparține reputatului critic de teatru și realizator de televiziune Marina Constantinescu, fiind votată în unanimitate de membrii Senatului UNITER.

”Pentru municipalitate este încă o confirmare, deosebit de onorantă, că activitatea recentă a Palatului Culturii Bistrița în zona teatrală este apreciată de profesioniști. După găzduirea acum 2 ani a Galei UNITER și derularea celor două proiecte teatrale pentru care se acordă un premiu special al Galei UNITER, va deveni realitate și un vis de decenii al iubitorilor artei dramatice: înființarea ca instituție autonomă a Teatrului de Stat Bistrița”, spune primarul Bistriței, Ioan Turc.

1 comentariu

  • un sincer bravo primarului si echipei sale care au pus Bistrita pe harta teatrului din Romania. va tinem pumnii cin continuare, deja ati reusit, dar suntem siguri ca veti continua tot asa.

    5
    9
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.