Social

Președintele CJ, IPS Andrei și primarul Becleanului, la o conferință internațională

La Biserica Ortodoxă ”Sf. Apostol Andrei” din Beclean a început Conferința internațională ”Educație, religie și familie în societatea contemporană”. ”Achiesez la ideea lui Nelson Mandela: ”Educația este cea mai puternică armă pentru a schimba lumea” și cred că pentru a avea o Românie în care să ne dorim să trăim noi și copiii noștri, trebuie să ne facem o analiză clară a ceea ce suntem și încotro ne îndreptăm ca societate. Iar pentru a avea astfel de cetățeni, trebuie să îi modelăm împreună: școală, autorități publice, biserică și părinți! Doar uniți, pragmatici și punând suflet vom putea avea familii fericite în comunități unite! Vreau să felicit organizatorii conferinței: Universitatea Babes-Bolyai și Mitropolia Clujului”, a menționat președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan.

Au luat parte la momentul de rugăciune peste 300 de persoane, preoți, teologi, profesori şi specialişti din domeniul Educației. La deschidere au mai fost prezenți IPS Andrei Andreicuț, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, primarul Belceanului Nicolae Moldovan, pr. prof. univ. dr. Ioan Chirilă, preşedintele Senatului UBB, pr. Benedict Vesa, secretarul eparhial, inspectorul general în Ministerul Educaţiei Naţionale Vasile Timiş, prof. univ. dr. Ion Albulescu din cadrul UBB.

A urmat o primă sesiune festivă în care IPS Andrei a vorbit despre relevanța și importanța educației tinerilor pentru viitorul lor, dar mai ales pentru viitorul societății. Au avut loc apoi o serie de luări de cuvânt din partea gazdelor evenimentului și a reprezentanților instituțiilor implicate în organizarea conferinței. Printre cei ce au luat cuvântul a fost și președintele CJ Radu Moldovan, care a lansat câteva provocări de reflecție la adresa invitaților participanți la aceste lucrări, pe tema păstrării identității. Sesiunea de comunicări a continuat pe parcursul întregii zile. Preoți și profesorii universitari din țară și străinătate au discutat despre provocările și perspectivele educației în era globalizării, despre importanța educației religioase, precum și despre valorile și prioritățile familiei de azi. În cadrul conferinţei au avut intervenţii cadre universitare din Slovacia, Serbia, Anglia şi Polonia. Participanții la conferință au avut parte și de scurte momente muzicale și au avut ocazia să admire expoziţia de carte cu vânzare a Editurii „Renaşterea”, o expoziţie de obiecte din cultura şi tradiţiile poporului român.

Mai multe informații despre conferință, la http://www.erf2016.educationalsciences.net/ și http://cefr.ro/

1-conf-ubb-10-noi-16 2-conf-ubb-10-noi-16 3-conf-ubb-10-noi-16 4-conf-ubb-10-noi-16

1 comentariu

  • Observ o lipsa de organizare totala!

    S-au asezat pe locurile altora, desi pe tablita scria clar al cui e locul.

    Dar ”halal” sa le fie! Nu conteaza… miza e alta! Mult mai mare!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS