Actualitate

Președintele FRC: Îi așteptăm în număr mare pe bistrițeni să-i încurajeze pe cicliști pe traseu

Președintele Federației Române de Ciclism (FRC), Alex Ciocan, spune că Turul României, care anul acesta trece și prin Bistrița, este ”o competiție unică, un eveniment care promovează atât ciclismul, cât și frumusețile țării”.

”Așa că vrem să ajungem în toate orașele importante și să trecem prin toate satele în care există biciclete abandonate prin magazii, pentru a-i inspira pe copii să le scuture de praf și să le folosească. Ciclismul este un sport care ajută și la sănătatea celor care îl practică, dar și a orașelor în care locuiesc aceștia, pentru că, prin folosirea bicicletei ca soluție de transport urbană putem scăpa de poluarea produsă de mașini. În ceea ce privește promovarea țării, anul acesta Turul României marchează o premieră importantă – evenimentul va fi transmis, sub forma unui rezumat zilnic extins, de către Eurosport, pe canalele 1 și 2, care în ultimii ani a devenit ”casa ciclismului”, transmițând cele mai importante competiții de ciclism din lume. În acest fel, oameni din toată Europa vor putea ”vedea” România și frumusețile ei și poate vor decide să-și petreacă vacanțele aici.

De ce am ales ca Turul României să treacă prin Bistrița? După ce în anii trecuți am ajuns în centrul, partea de vest și partea de sud a României, ne-am dorit foarte mult să ajungem și în nordul țării. Pentru etapa 1, care pornește de la Satu Mare, aveam de ales, la finiș, între două orașe – Baia Mare și Bistrița. Unul dintre motivele pentru care am ales Bistrița este că aici am găsit o disponibilitate mai mare a administrației locale de a lucra cu noi și o înțelegere mai bună a potențialului pe care îl are un asemenea eveniment. Ne dorim să oferim bistrițenilor un spectacol sportiv de calitate și îi așteptăm în număr cât mai mare să-i încurajeze pe cicliști pe traseu”, a declarat Alex Ciocan pentru Timp Online.

Ediția cu numărul 55 a Turului României, una dintre cele mai prestigioase curse de ciclism rutier din sud-estul Europei, trece prin Bistrița, punct de sosire și de plecare: Etapa 1 (7 septembrie): Satu Mare – Bistrița, Etapa 2 (8 septembrie): Bistrița – Târgu Mureș.

Traseul primei etape: Satu Mare – Hideaga – Mogoșești – Satulung – Arieșu de Pădure – Cătălina – Coaș – Rușor – Târgu Lăpuș – Dămăcușeni – Suciu de Jos – Agrieșel – Târlișua – Spermezeu – Căianu Mic – Uriu – Beclean – Blăjenii de Jos – Bistrița (Primărie).

Traseul etapei a doua: Bistrița – Viișoara – Herina – Lechința – Matei – Budești – Sărmășel Gară – Satu Nou – Sânpetru de Câmpie – Pârâu Crucii – Șăulia – Miheșu de Câmpie – Sărmașu – Sărmășel Gară – Satu Nou – Pârâu Crucii – Raciu – Voiniceni – Târgu Mureș, Platou Cornești.

La Turul României participă 25 de echipe profesioniste din 15 țări (Spania, Columbia, China, Irlanda, Polonia, Cehia, Italia, Austria, Germania, Olanda, Noua Zeelandă, SUA, Bulgaria, Canada, România), printre care 2 echipe pro-continentale: CAJA RURAL, aflată pentru prima dată în România, DROPPER DRONE HOPPER – ANDRONI GIOCATTOLI, o echipă cu istoric la cursele din România, și-au confirmat deja prezența în Turul României. În competiție sunt înscrise și echipele naționale ale României și Bulgariei, precum și toate cele trei echipe continentale din România: MENTORISE ELITE TEAM CFX, GIOTTI VICTORIA SAVINI DUE și TEAM NOVÁK.

18 comentarii

    • Chiar, Nimeni nu este penalizat Domnule primar, citi km de piste trebuiau sa fie gata astăzi.
      BA, VOI VA LUAȚI BANI DE GEABA, CHIAR NU VA E RUȘINE UN PIC.

  • Sunt tare curios care va fi traseul turului prin Bistrița, străzile sunt sparte în tot orașul? Cică finish-ul va fi la Primărie . Pe ce străzi ? Șincai este spartă tot, Coșbug este foarte îngustă, Titulescu îngustă cu pavate în plus este și cea mai deprimantă stradă din oraș, Liviu Rebreanu pavată și cu fântâna decorativă în mijloc, Dornei plină de mașini și hopuri ( limitatoare de viteză ) prin urmare pe orice variantă la sprintul de final se va produce o căzătură masivă de pluton.

    • Din cauza șantierlor un singur traseu este posibil petru sosirea Turului la Bistrița : Blăjeni – Drumul Cetății ( pentru a prinde în imagini și o porțiune de pistă de biciclete bună și funcțională ) – Drumul Dumitri Vechi ( pistă de biciclete și trotuare excelente ) – Sucevei ( pentru a evita șantierele de pe Năsăudului și Decebal ) – 1 Decembrie – Dornei ( singura stradă destul de lată și lungă pentru un sprint de final la primărie )

    • Pentru plecare se poate utiliza strada George Coșbuc, o stradă bună, frumoasă și suficient de lată pentru startul fals. Iar startul real să fie făcut pe DN17/ E85 pe B-dul Independenței.

    • Turul ciclist a mai fost pe strada Drumul Cetății desfășurându-se în condiții foarte bune fără nici-un incident și cu mulți spectatori.

    • Se pedalează excelent pe primul tronson al pistei de biciclete de pe strada Drumului Cetății. Așteptăm cu nerăbdarea construirea și celorlate tromsoane de la magazinul Penny până la magazinul Mere și de la magazinul Mere până la Pădurea Shullerward:
      https://www.youtube.com/watch?v=3vIlG-zV8ZA

  • Sper că cei de la Eurosport să nu aducă elicoptere pentru filmare că atunci se vor vedea în toată Europa cele peste 130 de străzi din Bistrița rămase neasfaltate.

    • Nu sunt necesare elicopterele că-l avem pe Dolha care dă din mâini ca un elicopter și nici cu Turc nu ne este rușine dar totuși nu se ridică la performațele lui Dolha de dat din mâini hi, hi.

    • Turc îl întrece pe Dolha la spus baliverne pe bandă rulantă însă tot nu este number one, Tuta îl mănâncă cu fulgi cu tot pe Turc la capitolul spus baliverne 🤣.

    • Tăcerea de aur . Săracul viceprimar Stan ( mai este viceprimar că nimeni nu știe ? ) nu mai scoate nicio vorbuliță, de câte ori a deschis gura ca viceprimar numai prosti a zis și a fost penalizat drastic așa că a chibzuit că este mai bine să nu mai spună nimic. Totașa nimeni nu mai știe dacă mai este președinte la USR Bistrița că nimeni nu la mai văzut într-o conferință de presă etc… ?

  • Ce va nu este în ordine pe pagina oficială a Turului României se arată că Finish-ul și Startul etapelor de la Bistrița este pe strada Gheorghe Șincai care acum este în șantier și nu are nici cea mai mică șansă să fie terminată complet ( cu trotuare, marcată corespunzător etc…) până pe 7 septembrie Din nou ne facem de Kaka sau se anulează etapele sau se aleg alte străzi ?

    • Calea Clujului pe care vine Turul României în Bistrița este o stradă frumoasă în mijlocul orașului este ciudat că nu are nici piste de biciclete nici trotuare. Când va trece plutonul pe această stradă aceste lucruri nu se vor putea ascunde și prin intermediul filmărilor Eurosport ne facem din nou de toată jena în Europa.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS