Politică

Liderul judeţean al PMP, Ionuţ Simionca, în primul rând, alături de Traian Băsescu, la Timişoara

La exact o săptămână de la alegerea sa în funcţia de lider al organizaţiei judeţene a Partidului Mişcarea Populară, Ionuţ Simionca a păşisit cu dreptul în lumea bună a politicii. La Timişoara, unde se discută despre reconstrucţia PMP, el a stat în acelaşi rând cu fostul preşedinte al României, Traian Băsescu.

„Astăzi sunt prezent la Timişoara la Colegiul Naţional PMPşi la întâlnirea organizatorică PMP unde este prezent şi preşedintele Traian Băsescu. Discutăm despre reconstrucţia partidului”, ne-a declarat Ionuţ Simionca. PMP Ionut 1

În afară de fostul preşedinte al României Traian Băsescu, la Timişoara mai e prezent şi Cristian Diaconescu, preşedintele Fundaţiei Mişcarea Populară.

„Partidul va fi viu numai dacă va exista o comunicare continuă. Nu vreau să se spună că sunt părintele acestui partid sau că acest partid este al meu, pentru că nu e adevărat, eu am avut doar o idee plecând de la ceea ce simţeam – că România are nevoie de partide noi pentru că noi, cei care am venit în politică la începutul anilor 90 ne-am încheiat misiunea. Ne-am atins obiectivele fundamentale pentru România – România este astăzi în NATO, în UE. Dar s-a văzut că nu putem face mai mult. Este o nouă etapă, iar ceea ce s-a întâmplat o dată cu cei 25 de ani de tranziţie pe care eu îi consider îmcheiaţi, o dată cu alegerile din 16 noiembrie, nu mai califică vechea clasă politică să dea soluţii României. Este nevoie de partide noi, oameni de toate vârstele, partide care nu au participat la compromisurile tranziţiei. Acum o nouă structură politică a ţării trebuie creată. Trebuie să fie o osatură politică desprinsă de năravurile tranziiei. Cred că astăzi PMP este al treilea partid din România. Avem PSD, PNL şi al treilea partid ca şi capacitate politică este PMP. Mi-aş dori mult să vă transfer din experienţa mea şi să vă spun ce să nu faceţi, pentru că ce să faceţi ştiţi, dar ce să nu faceţi este extrem de important – până unde poate merge compromisul, cât de bine poate fi acomodat compromisul cu interesul naţional şi nu cu interesul de a fi la putere.

România a trecut prin aceste PMP Ionut 2episoade în cei 25 de ani. România trebuie consolidată în schimbare de partide noi, cărora nu li se poate reproşa compromisul de dincolo de limita acceptabilului. Faptul că este un partid care are vitalitate aţi probat anul trecut. Eu nu mai am obiective politice personale, dar am considerat că fiind unul dintre cei mai importanţi oameni politici din perioada de tranziţie că trebuie să contribui la creşterea şi lansarea unui partid.. Dacă vă veţi afirma, lumea vă va recunoaşte, partidul va creşte. Voi fi alături de voi până la alegerile parlamentare din 2016, care vor urma alegerilor locale, veţi fi noua stea a politici româneşti. Multă grijă la modul cum vă selectaţi oamenii, la modul cum vă selectaţi liderii locali, pentru că altfel nu veţi putea convinge. Voi fi alături de voi şi nu voi impune decizii politice partidului. Nu mai am aspiraţii politice personale, dar după atâta experienţă în politică vreau să contribui la un partid al viitorului. Urmăresc cu interes evoluţiile, şi pe scena politică internă, şi pe cea europeană, şi pe cea globală”, a spus Traian Băsescu la Timişoara, citat de presa locală.

Sursa foto: Facebook Ionuţ Simionca

 

2 comentarii

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.