Politică

Dolha: 90% dintre producătorii de lapte şi carne pot fi salvaţi dacă va exista ”o plasă de protecţie”

Copreşedintele PNL Bistriţa-Năsăud, deputatul Stelian Dolha, a declarat că a depus, alături de alţi colegi liberali, o iniţiativă legislativă care îşi propune să vină în sprijinul producătorilor de lapte şi carne, aceştia neputând aştepta anul 2016 pentru reducerea TVA: ”În câteva luni riscăm să rămânem fără ei”.

”Am depus alături de câţiva colegi din PNL o iniţiativă legislativă care ar trebui să fie o plasă de protecţie pentru producătorii de lapte şi de carne din România. E vorba cotele de lapte începând din aprilie, ne vom trezi cu preţuri foarte mici, cu o invazie a produselor din toată Europa, iar producătorii de carne se confruntă cu un TVA foarte ridicat, cel mai mare din UE. Iniţiativa vine un urma unor discuţii avute cu producătorii în Comisia pentru agricultură. Ei spun că nu pot aştepta până în 2016, fiindcă ei îşi închid afacerile în câteva luni, când riscăm să rămânem fără producători de lapte şi carne. Măsura ar trebui să aibă un efect imediat: din TVA de 24%, 9% merge către stat, 15% rămâne la producători, care poate fi folosit pentru investiţii proprii sau ameliorarea produselor. Măsura ar putea avea efect benefic imediat, timp de un an de zile până când apare TVA redus prin Codul Fiscal. Din 800.000 de producători, salvăm 90%, adică exact câţi se confruntă cu această problemă”, a spus Stelian Dolha.

Parlamentarul PNL a adăugat că trebuie luată o măsură imediată. ”I-am auzit pe oamenii ăştia, au venit cu datem, cu cifre, îşi închid afacerile şi e vorba de mii şi mii de locuri de muncă. Ce facem cu ei? Stau un an în şomaj, dar după aceea? Nu avem nicio soluţie salvatoare în acest moment şi de aceea am venit cu această iniţiativă legislativă. Dacă nu îi ajutăm, nu ştiu ce se întâmplă cu ei. Bine, ei ar vrea soluţia finală, doar 9% direct, dar în acest moment nu se poate. Propunerea Guvernului în Noul Cod Fiscal este 9% din 2016, dar până atunci ca măsură urgentă s epoate face doar asta”, a explicat el.

Etichete

1 comentariu

  • Buna treaba numa sa nu fie ca si cu depozitele promise in campanie si apoi zero cam populist si demagog Romania nu are nevoie de astfel de oameni

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS